Kwaliteit wordt beloond: Cloud Accountant van het jaar

Geert van der Klugt
De Exact Cloud Award 2019 is dé verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogten stuwen. Ruim 900 ondernemers hebben hun accountants- of administratiekantoor genomineerd. Tijdens de Exact Accountancy-dag op 26 juni werd Accountant Vast bekroond tot Cloud Accountant van het jaar 2019.

Na gerangschikt te worden op basis van meer dan 3.000 publieksstemmen, presenteerden tien finalisten hun werkwijze en kantoor aan een jury bestaand uit zes toonaangevende vakexperts. Niet alleen Accountant Vast viel in de prijzen: de Cloud Award voor Innovatie ging uit naar Van de Kamp & Van Gelder, de Cloud Award voor Samenwerking naar RSW en de Crowd Award – een onderscheiding voor het kantoor met de meeste publieksstemmen – naar Den Hartog & Hoogveld.

‘Deze prijs is niet alleen voor de superhelden van Accountant Vast, maar ook een aanmoediging voor alle kantoren die ombuigen of willen ombuigen’, vertelt trotse winnaar Henk Kenter na een winnende pitch. De jury vult aan: ‘Hij en zijn team durven uit te gaan van eigen kracht, beseffen dat klanten opgevoed moeten worden om digitaal aan te leveren en maken de voordelen hiervan inzichtelijk. Het kantoor uit de Zwaag neemt vol enthousiasme de klant bij de hand en innoveert met een balans tussen een harde en zachte benadering.’

Al met al brengt de verkiezing jaarlijks een overzicht van topkantoren teweeg. Daar sla jij je voordeel uit. De twinti beste kantoren worden uitgelicht op Exact’s website: logischerwijs doe je er goed aan om een blik op de lijst te werpen wanneer je een vooruitstrevende dienst zoekt. Niet alleen in de top twintig overigens, ook via het Accountants Center, waar Exact dé accountants en boekhouders die jouw onderneming naar een volgend niveau helpen tillen beschikbaar stelt per locatie.

Digitalisering

Accountant Vast won mede door een actieve inzet in het aanzetten tot digitalisering onder klanten. De kans dat papieren bonnetjes en schoenendozen vol documenten ook door jouw bedrijf nog altijd naar de accountant worden verstuurd is aanwezig. Jammer, want elk uur aan betaalde mankracht dat een accountancykantoor kwijt is aan registratie en het inscannen van documenten, is een uur aan consult en advies minder – een verloren uur aan werk dat er wél toe doet. Het onderwerp bespraken we onlangs uitgebreid met Jarno van Hurne, Director Projects and Enablement bij Exact. Bezoek de website en lees het volledige artikel.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert