Koffer kopen? Hier moet je op letten

Koffer kopen? Hier moet je op letten

Redactie Baaz

Duizenden Nederlanders gaan meerdere keren per jaar op zakenreis. Aangezien de reden van het bezoek het belangrijkste is van de reis, is het essentieel dat de overige onderdelen van de zakenreis vlekkeloos gebeurt. Je reiskoffer is daar een onderdeel van, want niets is zo fijn om een handige koffer in bezit te hebben. Ga je een koffer kopen? Let dan op de volgende zaken.

Materiaal

De koffer is een onmisbaar onderdeel van je reis. De onderdelen, het formaat en materiaal: ze zijn allemaal van belang om prettig op reis te gaan. Neem alleen al de hardheid van de koffer, een essentieel onderdeel om op te letten tijdens je aankoop. Vooral tijdens een vliegreis is het van belang dat je koffer tegen een stootje kan, zeker als je breekbare spullen in je koffer hebt liggen. Het kan ook voordelen hebben om voor een zachte koffer te kiezen, bijvoorbeeld omdat het buigbaarder is tijdens het inpakken van jouw spullen en daardoor meer past.

Formaat

Ga je slechts voor één of twee dagen op reis? Dan is het waarschijnlijk handig je koffer daarop aan te passen. Wanneer je kiest voor het kopen van een kleinere koffer, dan ben je flexibeler gedurende de reis. Bovendien neem je de koffer eenvoudiger mee. Het kopen van grote koffers heeft eveneens zijn voordelen. Je kunt namelijk meer bagage kwijt, wat dan weer handig is bij een langere of verre reis. Het nadeel is echter dat je je bagage dan ook voortdurend moet meeslepen.

Slot

Een koffer kopen die op slot kan, is mogelijk erg handig als je op zakenreis bent. Je hoeft je namelijk niet steeds af te vragen of iemand anders niet ongemerkt in je koffer zit te snuffelen. Aangezien je op zakenreis vaak meerdere, waardevolle spullen meeneemt, bekruipt immers het vervelende gevoel dat mensen het gemunt hebben op jouw spullen. Als je echter zeker weet dat je jouw spullen altijd dicht bij je hebt, dan is een koffer zonder slot ook een zeer goede optie.

Kleur

Misschien wel het minst belangrijke in dit rijtje, maar de kleur van je koffer is desondanks een onderdeel om mee te nemen in je keuze bij een koffer kopen. Handige tip: kies een koffer in een kleur die opvalt of die wat meer uniek is. Iedereen heeft een zwarte of grijze koffer, waardoor het zomaar kan gebeuren dan iemand er met die van jou vandoor gaat.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie