Klimaattechnologie Greenly haalt 52 miljoen dollar op in Serie B-financiering

Klimaattechnologie Greenly haalt 52 miljoen dollar op in Serie B-financiering

Redactie Baaz

De toonaangevende startup voor koolstofboekhouding Greenly heeft een Serie B-financieringsronde van $ 52 miljoen aangekondigd, geleid door Fidelity International Strategic Ventures, twee jaar na een succesvolle Serie A van $ 23 miljoen. Met deze laatste fondsenwerving vestigt Greenly zich als wereldwijde leider in een markt die klaar is voor massale toepassing, gestimuleerd door nieuwe regelgeving zoals de EU-richtlijn voor duurzaamheidsrapportage over bedrijven en de recente Amerikaanse eis aan overheidsbedrijven om hun uitstoot van broeikasgassen te rapporteren.

Het nieuwe klimaatparadigma omarmen

Greenly leidt de verschuiving naar een meer klimaatbewuste bedrijfssfeer met $ 52 miljoen aan financiering. Deze financieringsronde bevestigt de rol van Greenly als de architect van een nieuw bedrijfsparadigma - een wereld waarin het monitoren en minimaliseren van emissies een universele vereiste wordt, niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor de middenmarktsector en kleine en middelgrote bedrijven.

Deze financiering zal Greenly in staat stellen om haar wereldwijde bereik uit te breiden en haar positie als de go-to uitgebreide Climate Suite te verstevigen, waardoor een overgang mogelijk wordt van een verouderd model waarbij klimaatexpertise een lage prioriteit had voor bedrijven, extern werd ingekocht, naar het cultiveren van interne klimaatkennis en het implementeren van effectieve reductiestrategieën die bedrijven laten uitblinken in de nieuwe wereld van de Energietransitie.

Naast Fidelity International Strategic Ventures verwelkomt deze financieringsronde nieuwe investeerders zoals BGV (Benhamou Global Ventures), Move Capital, Hewlett Packard Enterprise en HSBC, terwijl bestaande partners zoals XAnge en Energy Impact Partners hun vastberaden steun aan Greenly herbevestigen. Brian Halligan, medeoprichter en voorzitter van HubSpot, nam ook deel aan de ronde en bracht zijn uitgebreide ervaring in om de missie van Greenly te bevorderen.

De eerste one-stop-shop voor klimaat

Deze kapitaalinjectie zal Greenly's status als wereldwijde referentie in carbon management verhogen, dankzij haar one-stop-shop voor bedrijfsinitiatieven op het gebied van milieu. Naast het voldoen aan Greenly CSRD of SEC rapportagemandaten, stelt de Climate Suite bedrijven in staat om decarbonisatie te budgetteren en emissies te reduceren in lijn met internationale raamwerken zoals SBTi.

Greenly's nieuwe Climate Academy ondersteunt de behoefte van organisaties om interne klimaatexpertise op te bouwen, door certificeringsprogramma's aan te bieden voor managers op het gebied van brede klimaatstrategieën, evenals gespecialiseerde kennis op het gebied van wettelijke naleving, gedetailleerde boekhoudmethoden en sectorspecifiek eco-ontwerp.

Productmanagers en partners van Greenly-oplossingen kunnen nu gebruik maken van een geïntegreerde Life Cycle Assessment (LCA) Builder, die het bijhouden van emissies op productniveau verandert door gratis LCA-sjablonen aan te bieden aan een gemeenschap van eco-ontwerpers. Greenly Cloud helpt IT-afdelingen om de uitstoot van datacenters te verminderen, terwijl Greenly Sustainable Procurement in inkoopsoftware wordt geïntegreerd om ervoor te zorgen dat leveranciers actief bijdragen aan koolstofarme routekaarten.

Een groeiende beweging van door gebruikers gegenereerde inzichten

Door gebruik te maken van de generatieve AI-revolutie stroomlijnt Greenly het verzamelen van grote bedrijfsdatasets die afkomstig zijn van meerdere softwares (nutsbedrijven, ERP, cloud, vracht, enz.) en automatiseert het analyses met behulp van zijn eigen rijkdom aan door gebruikers gegenereerde kennis

Met 2.000 klanten wereldwijd - 3x 2022, die bijna 50 miljoen ton CO2 beheren, brengt Greenly een levendige gemeenschap samen, wiens gezamenlijke actie voortdurend de precisie en inzichten verbetert over hoe emissies het best collectief kunnen worden verminderd. Hoewel de meeste bedrijven zich in het MKB en het middensegment van de markt bevinden, werkt Greenly samen met grotere bedrijven zoals BNP Paribas, AXA en L'Oreal om decarbonisatie in hun bredere ecosysteem te bevorderen.

Nu CO2-boekhouding de nieuwe norm wordt, zal Greenly zich blijven inspannen om de meest intuïtieve gebruikerservaring te bieden die geschikt is voor consumenten en draait op een back-end die geschikt is voor bedrijven. Greenly helpt meer bedrijven om leiders te worden in de energietransitie en heeft een plan opgesteld om tegen 2030 1 miljard ton CO2 te beheren en te verminderen.

Erik Mostenicky, Principal bij Fidelity International Strategic Ventures, zei over de investering van Fidelity: "We zijn verheugd om Greenly te steunen in hun streven om emissiebeheer voor iedereen toegankelijk te maken. In korte tijd heeft het Greenly-team een indrukwekkend platform en dienstenaanbod ontwikkeld dat verder gaat dan alleen het monitoren van de naleving van emissienormen. Hun aanbod stelt bedrijven in staat om hun emissies te beheren, proactief samen te werken met leveranciers en deel uit te maken van een groenere energietransitie. Greenly is goed gepositioneerd om de wereldwijde verschuiving naar een alomvattend beheer van koolstof- en broeikasgasemissies te leiden. Hun inspanningen markeren een belangrijke stap in de richting van universele duurzaamheid van bedrijven en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van deze transformatieve reis."

Alexis Normand, CEO en medeoprichter van Greenly: "Binnenkort zal het monitoren van broeikasgasemissies net zo'n routine worden als het bewaken van de financiële gezondheid. Ongeacht de grootte, industrie of geografie, is het essentieel dat alle bedrijven de tools hebben om hun uitstoot effectief te beheren. Deze Serie B geeft ons een enorme stimulans om dit sneller te realiseren. Het doel van Greenly is om bedrijven in staat te stellen sneller naar een nieuw tijdperk te navigeren, waarin waarde op lange termijn synoniem is met duurzame groei. We zijn hier om koolstofmanagement te vereenvoudigen, zodat het een fundamenteel aspect wordt van de kernactiviteiten van elke organisatie. Onze focus gaat verder dan naleving van regelgeving; we stimuleren een diepgaande transformatie naar duurzaamheid binnen bedrijfsculturen. Onze technologie is ontworpen om zowel nauwkeurig als gebruiksvriendelijk te zijn en nodigt iedereen uit om deel uit te maken van deze cruciale beweging."

Fidelma Russo, Executive Vice President & General Manager, Hybrid Cloud & Chief Technology Officer, bij Hewlett Packard Enterprise: "Het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen in hybride IT-omgevingen kan een complexe en ontmoedigende onderneming zijn, zelfs voor de meest geavanceerde ondernemingen. HPE's investering in Greenly sluit aan bij de toezeggingen die we hebben gedaan aan onze klanten om hen te helpen en te ondersteunen bij hun duurzaamheidsreizen. We zijn verheugd om samen met Greenly de tools te bieden die bedrijven nodig hebben om hun CO2-voetafdruk binnen hun IT-infrastructuur te monitoren, te volgen en te minimaliseren."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie