Kijk niet te diep in het glaasje tijdens de kerstborrel

Redactie Baaz
Een grote groep werknemers heeft zich tijdens een bedrijfsborrel wel eens misdragen. Nu komt de kerstborrel er weer aan en betekent dat dat er waarschijnlijk gedronken gaat worden op werk. Dit leidt voor veel mensen tot gênante momenten.

Uit onderzoek van carrièresite Monsterboard blijkt dat veel mensen zich wel eens te veel hebben laten gaan tijdens een bedrijfsborrel. Monsterboard hield een wereldwijde enquête onder ongeveer 3700 bezoekers van de website.

Onder de Nederlandse ondervraagden geeft 45 procent toe dat zij iets te veel alcohol hadden gedronken tijdens een bedrijfsborrel. Daarmee zijn zij iets losbandiger dan het gemiddelde van de ondervraagden (37 procent).

De grootste drinkers op een bedrijfsborrel zijn de Britse werknemers. Van hen zegt maar liefst 64 procent dat zij zich wel eens hebben misdragen. Italiaanse medewerkers zijn het braafst, van hen heeft maar 18 procent te diep in het glaasje gekeken.

Monsterboard adviseert werknemers er verstandig aan te doen zich tijdens een bedrijfsborrel in te houden. Dronken worden in een zakelijke omgeving is niet erg raadzaam.

Tips voor een geslaagde borrel:

 1. Zorg voor hapjes

  Op deze manier hebben werknemers een goede ondergrond, waardoor alcohol minder hard aanslaat.

 2. Geen drank op de werkvloer

  Werknemers drinken meer als zij zelf hun bier kunnen tappen of andere soorten drank kunnen inschenken. Je zou bijvoorbeeld naar een kroeg in de buurt kunnen gaan, zodat werknemers niet zichzelf hoeven te bedienen.

 3. Vermijd sterke drank

  Sterke drank en shotjes kun je beter achterwegen laten als je niet wilt dat de borrel een drankfestijn wordt.

 4. Activiteiten

  Houd leuke activiteiten en zorg ervoor dat collega's zich mengen met werknemers die zij nog niet zo goed kennen. Dat is ook nog eens bevordelijk voor de werksfeer.

 5. Wees een goed voorbeeld

  Dit spreekt voor zich. Als je niet wilt dat je medewerkers straks dronken zijn, is het verstandig dat je zelf ook niet veel drinkt.

Deze mensen gingen net iets te ver: FILMPJE.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie