KFC introduceert SmartBins bij overgang naar herbruikbaar servies in Nederland

KFC introduceert SmartBins bij overgang naar herbruikbaar servies in Nederland

MVO
Redactie Baaz

Uitrol SmartBins in alle KFC-restaurants om hergebruik bekers te stimuleren 

KFC is gestart met de landelijke uitrol van zogenaamde SmartBins. Hier kunnen  gasten  zelf hun herbruikbare bekers inleveren en zo het betaalde statiegeld via Tikkie direct terug krijgen op hun rekening. Sinds afgelopen weekend kunnen gasten bij KFC kiezen voor herbruikbare bekers. De SmartBins en het innovatieve ‘geld terug systeem’ worden in samenwerking met het Rotterdamse PackBack bij alle 88 restaurants van KFC  in Nederland geïnstalleerd.

Samen voor minder plastic

Sinds 27 juni  biedt KFC herbruikbare bekers aan voor hun drankjes, milkshakes en ijsjes. Gasten betalen €1,50 statiegeld op de beker, die ze bij het retourneren weer terugkrijgen. De bekers kunnen bij alle KFC restaurants in Nederland kosteloos ingeleverd worden, zolang dit binnen één week na aankoop gebeurt. Om het gebruik van deze herbruikbare bekers zo gemakkelijk mogelijk te maken voor KFC-gasten, is de restaurantketen begonnen met de uitrol van SmartBins en het simpele ‘geld terug systeem’ van PackBack in alle filialen.

Volgens de planning zijn vanaf het najaar in alle KFC-restaurants SmartBins beschikbaar. Bij KFC-restaurants waar in de tussentijd nog geen SmartBins aanwezig zijn, kunnen gasten hun herbruikbare bekers inleveren bij de kassa. De ingeleverde bekers worden vervolgens professioneel gewassen en klaargemaakt om opnieuw gasten blij te maken met een drankje, ijsje of milkshake. Zo zorgt KFC samen met hun gasten voor minder afval en een fingerlickin’ good restaurant-ervaring. Overigens kunnen bezoekers van de  KFC, tot het verbod op plastic ingaat per 1 januari 2024, nog steeds kiezen voor wegwerpbekers. Hiervoor betalen ze dan een toeslag van 15 cent. 

Tamara van Beelen, Senior Marketing Manager Communications KFC: “We blijven constant op zoek naar manieren om onze restaurants verder te verduurzamen. Voor ons is het daarbij belangrijk dat de restaurantervaring voor alle gasten hetzelfde blijft. Met de uitrol van de SmartBins zetten we weer een belangrijke extra stap zodat we samen met onze gasten  voor minder plastic afval zorgen.”

Tine Bakia, CEO PackBack: “Het gezamenlijke doel is om zo veel mogelijk bekers weer terug te krijgen. Onze focus ligt daarom op data en slimme technologie door de circulaire keten om hergebruik zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Met Tikkie als één van onze statiegeldmodellen, ondersteunen wij KFC in een naadloze transitie naar hergebruik.”

 

LEES OOK: Lange rij voor gratis friet met eigen herbruikbaar bakje

LEES OOK: Nederlandse primeur: vermelding in Europese Milieu Database

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie