KeepItSafe Disaster Recovery: de Next Generation backup

KeepItSafe Disaster Recovery: de Next Generation backup

Redactie Baaz
Nog steeds maken veel middelgrote bedrijven hun backup op tapes. Nu is een backup verstandig: data is immers kostbaar en voor veel bedrijven betekent groot dataverlies hun faillissement. Maar in het huidige klimaat waar tijd geld is en big data ook bij grote én kleinere bedrijven een steeds grotere rol speelt, voldoet tape niet meer. Hoe moet het dan wel?

Tape is inmiddels een oude techniek, het stamt alweer uit – schrik niet – 1952. Maar het is niet alleen de techniek die verouderd is, ook de handelingen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd. Een backup op tape is een gebeurt met de hand, een kwetsbare handeling, gevoelig voor menselijke fouten en die bovendien maar eens per dag gebeurt. Bewaar je deze buiten je pand, dan heb je na je brand wel je data terug, maar waar werk je op verder? De hoogste tijd om over te stappen op een moderne technologie.

Disaster Recovery

KeepItSafe introduceert een backupdienst die wél bij deze tijd past: Disaster Recovery (DR). Het is een combinatie van backup, een standby server en een uitwijklocatie. Voor iedere calamiteit biedt DR een passende oplossing. De dienst maakt iedere vijf minuten een snapshot van alle servers. Deze komt op een lokale server terecht die direct beschikbaar is mocht een restore nodig zijn. We noemen dat een ‘hot virtual standby server’. Is er een probleem met de primaire server, dan kan de DR server binnen vijf minuten het werk overnemen (RTO). En omdat de server iedere vijf minuten een snapshot neemt, is er nooit meer dan vijf minuten werk verloren (RPO).

Maar KeepItSafe DR gaat nog verder. Bij brand, diefstal of waterschade kan naast de primaire server ook de DR server kapot zijn. Geen nood. De DR server maakt continu een kopie naar een tweede DR server in de datacentra van KeepItSafe. In geval van nood zorgt KeepItSafe voor een VPN-tunnel, waarover gebruikers veilig kunnen inloggen. Bijvoorbeeld met een laptop of in een Regus tijdelijk kantoor. En oh ja, even snel een per ongeluk verwijderd bestandje of e-mailtje terughalen kan natuurlijk ook.

KeepItSafe Disaster Recovery vs. tape

  1. Volledig automatisch – geen handmatige handelingen
  2. Iedere vijf minuten een snapshot, in plaats van één kopie per dag
  3. Snel teruglezen van data, of zelfs opstarten van een standby server binnen vijf minuten of een opstarten in de uitwijklocatie, in plaats van – tja wat doe je eigenlijk met een tape na een brand?
  4. Volledig gemanaged en gecontroleerd in plaats van ‘Wanneer is de laatste backup eigenlijk gemaakt?'

Meer weten

Wil je meer weten over KeepItSafe Disaster Recovery? Kijk op www.keepitsafe.nl/dr

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie