Kantoorlunches aan een sfeervolle eettafel

Redactie Baaz
Gezamenlijke kantoorlunches zijn niet alleen gezellig, maar ook goed voor de binding en de werksfeer. Maar aan een krappe tafel met een strakke kantoorlook en bureaustoelen is het moeilijk het werk los te laten en gezellig met collega’s te kletsen!

Grote eetkamertafels met een warme, huiselijke uitstraling zijn dan een betere keuze. Het team wordt een (h)echt team, en na de pauze voelen werknemers zich weer fris en opgeladen. 

Welk materiaal?

Hout is een echte sfeermaker, en leent zich daarom uitstekend voor kantoorlunches. Gebruik je de lunchtafel ook als vergadertafel, of voor besprekingen met cliënten? Ook dan kan hout juist een goede keuze zijn, omdat mensen zich snel een beetje meer thuis voelen met sfeervolle meubels in kantoor. Dat komt de zakenrelatie vaak ook ten goede. 

Zoek je stoer en toch modern, strak en toch origineel; dan is beton of betonlook een slimme keuze. Dit geeft de kantoorruimte echt wat bijzonders, zonder aan professionaliteit in te boeten!

Glas is praktisch als lunch- én vergadertafel omdat je zelfs de tomatenketchup voor bij de tosti’s er zó weer vanaf veegt. Bovendien lijkt de kantoorruimte niet zo vol met een grote, glazen tafel erin. 

Uitschuifbare tafel

Zijn jullie slechts één dag in de week met een grote groep collega’s? Dan kun je kiezen voor een uitschuifbare eettafel die je in een mum van tijd van 100 naar 200 centimeter verlengt. Ook voor borrels en vergaderingen is een uitschuifbare tafel handig, zeker wanneer de kantoorruimte niet zo heel groot is. 

Lekker zitten

Een pauze is bedoeld om op te laden, zodat je daarna weer efficiënt aan het werk kunt. Gezellige en grote eetkamertafels in kantoor dragen daaraan bij; maar stoelen zijn minstens zo belangrijk. Rol je een bureaustoel aan tafel dan laat je het werk eigenlijk nét niet helemaal los. In gedachten ben je nog bij dat telefoontje van vóór de pauze en in plaats van de ontspanningsknop om te zetten, malen je gedachten nog even door aan tafel. 

Comfortabele stoelen maken de eetkamertafel bovendien ook geschikt als vergadertafel: werknemers kunnen zich beter concentreren op een prettige stoel en dat maakt de vergaderingen efficiënter. De investering in een goede tafel en stoelen betaalt zichzelf vaak al snel uit in betere werkprestaties en een gezonder werkklimaat!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie