Kamera Express neemt Photogalerie in België over

Redactie Baaz

Foto- en videospecialist Kamera Express neemt het Belgische bedrijf Photogalerie over. Door de overname zal Kamera Express, dat al vijf filialen heeft in België, een sterkere retail aanwezigheid krijgen in met name Wallonië en Brussel, waarmee Kamera Express het marktleiderschap op het gebied van foto en video in België verstevigt.

Marktleiderschap 

Kamera Express is de afgelopen kwart eeuw uitgegroeid tot dé foto- en videospecialist van de Benelux, die off- en online een betrouwbare partner is voor beeldmakers van ieder niveau. Met de overname van Photogalerie zet Kamera Express een volgende stap in hun ontwikkeling en wordt de sterke online aanwezigheid verstevigd met een bredere fysieke aanwezigheid in de Belgische winkelstraten.

“Om ons marktleiderschap in België verder te verstevigen, hadden we de ambitie om ook een landelijke dekking aan fysieke winkels te hebben”, aldus Kamera Express-CEO Ben Cornelisse. “Ons omnichannel business model draait om een sterke online aanwezigheid, gecombineerd met fysieke winkels waarin onze klanten goed geadviseerd worden en producten kunnen zien en vasthouden. In het Franstalige deel van België waren we wat betreft fysieke winkeloppervlakte ondervertegenwoordigd. Met de toevoeging van Photogalerie aan ons portfolio, worden direct vijf winkels in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen en Luxemburg aan ons bedrijf toegevoegd.”

De winkels van Photogalerie hebben dankzij tientallen jaren aanwezigheid een sterke naam in de regio waarin zij zitten en hebben een hoge lokale bekendheid. Hun online zichtbaarheid is echter achtergebleven bij de zichtbaarheid in de winkelstraten. Dit waar Kamera Express online ook in België al zeer sterk is. Het samengaan is voor beide bedrijven een logische stap.

Specialisten 

“Het verkopen van fotoapparatuur is een zaak voor specialisten geworden dat niet alleen fotografievaardigheden vereist, maar ook technologische. Deze sector is aanzienlijk geëvolueerd als ik naar mijn begin in 1988 verwijs”, legt Christophe Geoffroy uit, oprichter van Photogalerie. “Kleine dorpswinkels zijn verdwenen en met de COVID-crisis is de online retail sector geëxplodeerd. Onze samenwerking met Kamera Express stelt ons in staat om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Onze lokale verkooppunten blijven behouden en onze klanten zullen wij op de vertrouwde manier blijven adviseren.”

Kamera Express 

Kamera Express heeft filialen in Nederland (13), België (5), Duitsland (2) en Luxemburg (1) en is online in tien Europese landen actief. De filialen die door de overname aan de formule worden toegevoegd zijn gevestigd in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen (Foto Nelissen) en Luxemburg (Photo Mirgain).

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie