Joop van den Ende gaat investeren in internetstartups

Joop van den Ende gaat investeren in internetstartups

Redactie Baaz
Met de naamsverandering van hun gezamenlijke investeringsmaatschappij Endeit Capital als startschot storten mediamagnaat Joop van den Ende en zakenman Hubert Deitmers zich op de markt voor internetstartups.

De al sinds 2006 actieve investeringsmaatschappij Van den Ende en Deitmers gaat vanaf vandaag verder als Endeit Capital. De twee investeerders starten meteen een tweede investeringsfonds met een omvang van 107 miljoen euro. Met dit tweede fonds willen Van den Ende en Deitmers zich volledig richten het verstrekken van groeikapitaal aan ondernemers in de internetbranche. Verschillende investeerders uit ‘Fund 1’ van Endeit hebben zich ook aangesloten bij dit nieuwe fonds, evenals verschillende andere succesvolle Nederlandse ondernemers, waaronder de oprichter van Drukwerkdeal.

Verbonden consument

De focus van het nieuwe fonds ligt op de Benelux en Duitsland met als thema ‘The Connected Consumer’. Het fonds richt zich hoofdzakelijk op bedrijven die actief zijn op het gebied van digitale media & marketing, online commerce & services, edtech (educationele technologie) en mobiel. Hubert Deitmers laat in een persbericht weten dat we wat hem betreft pas aan het begin van de digitale revolutie staan: ‘Een mooi voorbeeld is dat in de Nederlandse retail nog maar zo’n vijf procent online wordt verkocht (exclusief reizen en tickets) terwijl er toch al vele grote online spelers actief zijn. Ik voorzie dat dit percentage in de komende drie tot vier jaar op zijn minst gaat verdubbelen. Maar ook andere sectoren zullen ‘gedisrupt’ worden onder invloed van ontwikkelingen als de digitalisering van het onderwijs, de financiële wereld en een toename van het aantal online toepassingen op medisch gebied. Ik ben er van overtuigd dat tal van interessante internetbedrijven de komende jaren een sterke groei kunnen laten zien.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie