Jongeren niet rouwig om verdwijnen winkelstraat

Jongeren niet rouwig om verdwijnen winkelstraat

Redactie Baaz
23 procent van de jongeren heeft er geen enkel probleem mee als winkelstraten zouden verdwijnen en er alleen nog maar webshops bestaan.

Dat blijkt uit onderzoek van Acties.nl, gehouden onder 1.115 Nederlanders naar online shoppen. Opdringerig winkelpersoneel blijkt voor meer dan de helft van de jongeren een reden te zijn om online aankopen te doen. 

Ook ziet driekwart van hen graag meer winkels meedoen aan Black Friday, het kortingsfestijn dat overgewaaid is vanuit de Verenigde Staten en waar aanstaande vrijdag weer veel (vooral online) winkels aan meedoen.

Jongeren en online winkelen

De binnenstad met zijn winkelstraten is bijna niet weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Alleen voor hoe lang nog? 15 procent van de mannen vindt het prima als winkelstraten zouden verdwijnen en er alleen nog maar online kan worden geshopt

Vrouwen zijn veel meer gehecht aan de koopgoot; slecht 8 procent ziet deze net zo lief verdwijnen. Opvallend is dat maar liefst een kwart van de jongeren voorstander is van uitsluitend online winkelen. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie