Je onderneming laten groeien met zakelijk krediet

Je onderneming laten groeien met zakelijk krediet

Redactie Baaz
Het is een veelgehoorde klacht bij ondernemers: het aanvragen van een lening neemt veel tijd in beslag. Tijd waarin je niet of nauwelijks kunt werken aan de groei van je onderneming. Er lijkt niets anders op te zitten dan te wachten op goedkeuring van de bank. Maar toch is er een alternatief. Met een digitaal zakelijk krediet vraag je alles online aan en heb je snel duidelijkheid, zodat je door kunt gaan met ondernemen.

Zakelijk krediet aanvragen

Iedere ondernemer herkent dit probleem direct: wachten op betalingen van je klanten, maar ondertussen wel moeten voldoen aan je eigen rekeningen. Of er komt onverwachts een grote bestelling binnen, waardoor je de voorraad weer moet aanvullen. In zulke gevallen heb je direct een flinke som geld nodig. Het is heel logisch dat je niet op ieder moment genoeg liquide middelen hebt om hieraan te voldoen. In zo’n geval kun je een zakelijk krediet aanvragen. Dit kun je zien als een extra potje geld waar je gebruik van kunt maken.

Voordelen

Een groot voordeel van een zakelijke krediet is dat je snel weet of je kunt lenen, waardoor er geen kostbare tijd verloren gaat. Je kunt gewoon doorgaan met het laten groeien van je onderneming. Met een zakelijk krediet kun je flexibel geld opnemen en extra aflossen wanneer het jou uitkomt. Bovendien heb je altijd ruimte voor voorraadfinanciering.

Bij een lening is het rentepercentage vaak erg hoog is. Bij een zakelijk krediet betaal je alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. Dit is vooral voor kleinere ondernemers een enorme opsteker. Door de torenhoge rentes haakte deze groep in het verleden vaak af, waardoor ze niet of nauwelijks konden doorgroeien tot een bloeiend bedrijf. Wanneer een ondernemer een zakelijk krediet aanvraagt, kunnen ze blijven bankieren bij hun huisbank. Dit scheelt een hoop administratieve rompslomp.

Opkomst zakelijk krediet

Met de opkomst van het zakelijk krediet wordt voldaan aan de wens van veel ondernemers, vooral uit het MKB. In 2018 gaf een kwart van deze groep aan behoefte te hebben aan externe financiering. De grootste behoefte kwam van jonge, snel groeiende bedrijven en startups, om de ingezette groei vol te kunnen blijven houden. Hierbij kun je denken aan uitgaven voor nieuwe systemen, uitbreiding van bedrijfspanden, het aannemen van nieuw personeel en het scholen van bestaand personeel.

Met de gunstige voorwaarden en de snelle duidelijkheid is zakelijk krediet razend populair en heeft het al veel ondernemers geholpen met het zetten van nieuwe stappen in de groei van het bedrijf.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie