Januari blijkt een goede investeringsmaand

Januari blijkt een goede investeringsmaand

Redactie Baaz
In januari was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 12,1 procent groter dan in januari 2017. Een maand eerder krompen de investeringen een fractie.

De groei in januari is te danken aan hogere investeringen in woningen, vliegtuigen, personenauto’s en machines.Volgens de CBS Investeringsradar zijn de condities voor de investeringen in maart minder gunstig dan in januari.

Omstandigheden investeringen maart minder gunstig

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten.

De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een hogere groei van de investeringen.

Jaar-op-jaargroei van de export

De omstandigheden voor investeringen zijn in maart minder gunstig dan in januari volgens de CBS Investeringsradar. Dat komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export minder groot was. Ook de beurswaarde nam jaar op jaar minder sterk toe.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie