Janny van der Heijden en André van Duin maken winterse treinreis door Zwitserland

Janny van der Heijden en André van Duin maken winterse treinreis door Zwitserland

Redactie Baaz

De adembenemende treinreis door Zwitserland brengt Janny en André onder meer naar Zermatt, Luzern, Davos en St. Moritz. Onderweg genieten ze van spectaculaire uitzichten en proeven ze van de Zwitserse cultuur. Naast de treinreis maken jodelen, alphoornblazen, sleeën en zelfs een avontuurlijke klimexpeditie deze reis tot een unieke en hilarische ervaring.

 

Aflevering 1 – zondag 26 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1

Op Amsterdam Centraal start de treinreis van Janny en André door Zwitserland. Hun eerste stop is in de wintersportplaats Zermatt, waar ze de bekende Matterhorn bewonderen, hét symbool van Zwitserland. Een berggids neemt het duo mee op klimexpeditie. De volgende dag slingert de trein richting de bron van de Rijn. Hier staat ‘de hoogste’ vuurtoren ter wereld.

Aflevering 2 – zondag 3 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1

De treinreis door Zwitserland brengt Janny en André naar de historische stad Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daar bezoeken ze de highlights en verdiept Janny zich in de Zwitserse keuken. Per boot reizen Janny en André richting Rigi: de koningin van de bergen. Hier brengt een groep alpenboeren hen de ouderwetse Alpsegen en leert een bergkoor hen jodelen.

Aflevering 3 – zondag 10 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1

De trein van Janny en André gaat via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende treinreis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Aflevering 4 – zondag 17 december om 21.35 uur bij MAX op NPO 1

De reis start in Davos, bekend om de helende berglucht. In dit plaatsje is het Nederlandse astmacentrum te vinden, waar Janny en André een aantal patiënten ontmoeten. Daarna brengt een bijzondere trein het duo naar hun eindstation: St. Moritz, waar Janny een verrassing staat te wachten. André leidt haar – vergezeld door een kudde geiten – naar een hut die ooit in een echte Heidi-film werd gebruikt.

Denkend aan Zwitserland
Vanaf zondag 26 november
Om 21.30 uur bij MAX op NPO 1
Met: Janny van der Heijden en André van Duin

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie