Jaguar verhoogt productie I-PACE voor Nederland

Redactie Baaz
Jaguar gaat de productie van de 100% elektrische Jaguar I-PACE voor Nederland verhogen. Jaguar zegt hiermee het belang van de Nederlandse markt te erkennen en voorkomt daarmee tevens dat de I-PACE voor zijn marktintroductie al uitverkocht zou zijn.

Door de productieverhoging kunnen nu nog meer klanten bij zakelijk gebruik genieten van slechts 4 procent bijtelling (gedurende maximaal vijf jaar). 

De Jaguar I-PACE is voorzien van twee elektromotoren die samen 294 kW (400 pk) vermogen en 696 Nm koppel leveren. Daarmee heeft de volledig elektrisch aangedreven I-PACE slechts 4,8 seconden nodig om vanuit stilstand naar 100 km/uur te accelereren. 

480 kilometer

Jaguar rust de I-PACE uit met een moderne 90 kWh lithium-ion-batterij, waarmee de auto een actieradius heeft van 480 kilometer (WLTP). Een geheel lege batterij is in slechts 40 minuten tot 80 procent op te laden (100 kW gelijkstroom). De Jaguar I-PACE is met het uiterlijk van een moderne conceptauto en de kunstmatige intelligentie aan boord dé elektrische auto waarnaar iedereen heeft uitgekeken. 

De vanafprijs van de Jaguar I-PACE bedraagt € 80.330,- en staat nu bij de dealer. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie