Geen communicatie zonder hardware

Geert van der Klugt
De hele wereld maakt ongekende tijden mee. Onvoorziene maatschappelijke veranderingen treffen ons allemaal. Voor veel mensen is de plotselinge overgang naar thuiswerken verstorend voor het werk- en privéleven. En hoewel sommige uitdagingen onvermijdelijk zijn, is er altijd ruimte voor verbetering. Ruimte die je moet zien te benutten.

Het is welbekend dat platformen als Microsoft Teams en Zoom vandaag de dag onmisbaar zijn. Onderbelicht daarentegen, is de waarde van de audioapparatuur die hand in hand met deze software samengaat. Bij de voorziening van thuiswerkplekken speelt de beschikbaarheid van hardware een centrale rol.

Is een headset, earbud of speaker UC-geoptimaliseerd, dan betekent dit dat het product zich uitstekend leent als als aanvulling op het platform waar de optimalisatie bij hoort. Max Blumberg, een wetenschapper namens de University of London, onderzocht de bedrijfsvoordelen van UC-geoptimaliseerde headsets. In 2010 onderstreepte hij een reeks keiharde feiten. Aan de hand van een onafhankelijk onderzoek onder 40 medewerkers van bedrijf Newport City Homes, wist Blumberg te bewijzen dat UC-geoptimaliseerde headsets beltijd tot en met 50 procent verlagen ten opzichte van handsets, zonder daarvoor op gespreksinhoud in te leveren.

90 procent van de onderzoeksgroep gaf aan nooit meer terug te willen naar handsets. Vandaar mag hetgeen verrassing heten dat UC-geoptimaliseerde apparatuur niet over het hoofd gezien mag worden bij het faciliteren van medewerkers.

UC-gecertificeerde headsets, earbuds en speakers garanderen de beste gebruikerservaring met Microsoft Teams, Zoom, Cisco en dergelijke marktleidende UC-platformen. Ze bieden de hoogste gesprekskwaliteit en werken direct uit de verpakking. Dit zorgt voor een betere gebruikservaring, een hogere adoptie van het UC platform en minder IT support requests.

Evolve2

De nieuwe Jabra Evolve2-headsets zijn UC-gecertificeerd. De modellen met een MS Teams certificering hebben een dedicated Teams button. Met deze button kan je oproepen accepteren, het 'Join now'- scherm openen, gemiste oproepen inzien en het voicemailscherm openen. Ze zijn bovendien beloond met een 'Open- Office' certificaat, wat inhoudt dat de headsetmicrofoons achtergrondgeluiden uitstekend dempen. Het certificaat onderstreept dat een product bruikbaar is in een rumoerige kantoortuin. En hoewel de kantoortuin vandaag de dag plaatsmaakt voor het thuiskantoor, blijft noise cancelling waardevol. Werkt en belt de rest van het gezin in dezelfde ruimte, dan wil je logischerwijs verstaanbaar blijven.

De Evolve2-lijn bestaat uit drie headsets. Rekening houdend met de workflowvoordelen die de bovengenoemde certificeringen opleveren, zijn de producten absoluut investeringswaardig. Buiten Evolve2 stelt Jabra tal van andere UC-certified producten beschikbaar. Een volledig overzicht vind je op de website.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geertvan der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanGeert