Italië's meest Instagram-waardige nationale parken onthuld: Top keuze voor reis influencers
Italië's meest Instagram-waardige nationale parken onthuld: Top keuze voor reis influencers

Italië's meest Instagram-waardige nationale parken onthuld: Top keuze voor reis influencers

Redactie Baaz
  • Een nieuw onderzoek onthult welk nationaal park in Italië het meest aantrekkelijk is voor influencers op Instagram, gebaseerd op populariteit via sociale media.
  • De bevindingen houden rekening met Instagram posts getagd met elk nationaal park in Italië om te bepalen welke het meest online zijn gedeeld.
  • Het Vesuvius Nationaal Park staat bovenaan als meest Instagrammable nationaal park in Italië, terwijl Appennino Lucano op de laatste plaats staat.
  • Een reisdeskundige onthult het voordeel van Instagram-waardige foto's tijdens je vakantie deze zomer, omdat het de groene ruimtes van Amerika promoot.

In een nieuw onderzoek, uitgevoerd door reisexperts Amalfi Coast Tours, is het meest Instagrammable nationale park van Italië gekroond.

De bevindingen zijn gebaseerd op het gemiddelde aantal Instagram posts getagd met hashtags voor elk nationaal park, om de meest en minst pittoreske te benoemen. Voor elk park werden meerdere tags geanalyseerd, waaronder '#[parknaam]nationaalpark'.

Nu de zomer nadert, blijft Italië een topkeuze voor uitstapjes, met wandelen als een populaire activiteit - maar het kan lastig zijn om te beslissen waar je heen gaat. Maar het kan lastig zijn om te beslissen waar je heen gaat. Deze gegevens helpen social media-bewuste reizigers om hun reis te plannen op basis van de beste achtergrondfoto's.

Het meest Instagram-waardige park is het Vesuvius National Park, de thuisbasis van de enige actieve vulkaan op het Europese vasteland, de Vesuvius. Het park heeft gemiddeld 381.785 posts op Instagram, verdeeld over drie veelgebruikte hashtags.

Nationaal Park Gran Sasso e Monti della Laga staat op de tweede plaats van meest social media-waardige nationale parken in Italië, met gemiddeld 97.012 Instagram-posts.

Op de derde plaats als het nationale park met de meeste Instagram-appeal staat Nationaal Park Dolomiti Bellunesi, het enige nationale park in het noordoosten van Italië, met een gemiddeld aantal Instagram hashtags van 54.987.

Op de vierde plaats staat Parco Nazionale Gran Paradiso, met een gemiddelde van 52.236 posts, terwijl Pollino National Park, een door UNESCO beschermd Geopark en het grootste natuurpark van Italië op de vijfde plaats staat met 32.019 Instagram posts.

 De tien meest Instagrammable nationale parken in Italië

Onderaan de lijst staat Nationaal Park Appeninno Lucano- Val d'Agri-Lagonegrese, met gemiddeld 94 posts per geanalyseerde hashtag - wat 381.691 minder is dan het populairste park op de lijst (Nationaal Park Vesuvius).

Op de een na laatste plaats staat het Nationaal Park Abruzzo, Lazio, Molise, met gemiddeld 118 posts op Instagram. De Archipel van het Nationaal Park La Maddalena staat derde tot laatste met een gemiddelde van 347 posts.

Nationaal Park Cilento, Vallo di Diano en Alburni staat op de vierde tot laatste plaats met gemiddeld 2.101 posts, en Nationaal Park Val Grande, gelegen in Noord-Italië op de grens met Zwitserland, staat op de vijfde tot laatste plaats met een Instagram postgemiddelde van 2.180.

De tien minst Instagrammable nationale parken in Italië

Reisdeskundige Magdalena Petrusic van Tours & Tickets zei over de bevindingen: "Deze ranglijst weerspiegelt het prachtige landschap in Italië, evenals een aantal van de must-see attracties zoals de Vesuvius. Reizigers willen de drukte van stedelijke gebieden ontvluchten en deze ranglijst brengt de meest adembenemende nationale parken onder de aandacht waar zowel toeristen als reisinvloeders van moeten genieten.

"We moedigen gebruikers van sociale media aan om foto's van hun bezoek aan nationale parken online te delen - maar zorg er wel voor dat je berichten gevoelig en gepast zijn - omdat het de bekendheid van de groene ruimtes van Italië vergroot en het belang van het doorbrengen van tijd in de buitenlucht deze zomer promoot. Dit zorgt er weer voor dat deze gebieden goed onderhouden blijven en dat er in geïnvesteerd wordt."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie