Is offline pinnen de oplossing?

Redactie Baaz
Zaterdag was het weer zover: een groot deel van de consumenten lukte het niet om met hun pinpas te betalen. Detailhandel Nederland heeft genoeg van de storingen. Ze willen dat klanten voortaan offline kunnen pinnen.

De problemen met pinnen die het winkelende publiek afgelopen zaterdag ondervond, zijn grotendeel opgelost. Dat laat Currence, de betaalorganisatie die PIN in handen heeft, weten aan beurs.nl. Alleen klanten van kleinere banken zouden nog last hebben van de pin-ongemakken die werden veroorzaakt door Euquens, de verwerker van de elektronische betalingen.

De storing was niet de eerste dit jaar, 17 september ging het ook al mis. Hoewel de storing van dit weekend kleinschaliger was – dertig procent van de klanten in Amsterdam ondervonden problemen –, is de detailhandel boos. 'Nu was het minder erg, maar voor ons wel de druppel', klinkt de reactie op beurs.nl. Voglens de website willen de ondernemers dat er offline gepind kan worden tijdens storingen. Zo hoeven betalingen niet gestaakt te worden wanneer er iets mis is met de verbinding. Volgens Currence wordt er over deze mogelijkheid inderdaad gesproken. Resultaten van deze gesprekken zijn echter nog niet bekend.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie