Is jouw bedrijf goed beveiligd?

Ieder bedrijf is weer anders en op zijn eigen wijze toegankelijk. Er zijn bedrijven die zeer gesloten zijn en waar je als gast niet verder kunt dan de receptie, maar er zijn ook bedrijven waar je zo het bedrijfsterrein oploopt en kunt rondsnuffelen. Het behoeft geen uitleg dat laatstgenoemde bedrijven ook de slechts beveiligde bedrijven zijn.

Een slecht beveiligd bedrijf kan risico’s lopen. Vooral buiten openingstijden wil je geen onbevoegden op je terrein en werk je met zeer vertrouwelijke gegevens, dan wil je dat deze gegevens goed zijn opgeborgen en concurrenten niet zomaar aan je gegevens kunnen komen.

Een beveiligingsbedrijf inhuren

Bij streng beveiligde bedrijven zie je ze regelmatig rondlopen, de mannen en vrouwen in speciale beveiligingskleding die over de veiligheid van het bedrijf waken. Dit zijn dikwijls ingehuurde bedrijven die gespecialiseerd zijn in beveiliging. Als je denkt dat jouw bedrijf ook een beveiligingsrisico loop, kan het nooit kwaad om eens advies in de winnen bij een extern beveiligingsbedrijf.

Zelf heb je misschien wel het idee dat je alles goed hebt beveiligd, maar een expert ziet veel meer en ook de hiaten in je beveiliging. Een beveiligingsbedrijf zal een scan van je onderneming maken en op basis van het soort bedrijf je hebt een beveiligingsplan opstellen. Een winkel vraagt namelijk om hele andere beveiligingsmaatregelen dan een kantoor.

Soorten beveiliging

Je kunt als bedrijf verschillende diensten van een beveiligingsbedrijf inhuren. Vind je het belangrijk dat je weet wie er je bedrijf binnenkomt, dan kun receptiepersoneel van een beveiligingsbedrijf inhuren. Je gasten worden op een professionele manier welkom geheten en je receptie is ook direct goed beveiligd. Heb je een winkel en wil je winkeldiefstal tegen gaan, dan kan het verstandig zijn om beveiligingsmensen in de winkel rond te laten lopen.

Deze mensen in beveiligingskleding houden je winkel onopvallend maar nauwkeurig in de gaten, zodat je personeel zich niet om eventuele winkeldiefstal hoeft te bekommeren. Hiermee bied je ook je personeel een veilige werkomgeving. Maar gewoon surveillancerondes na sluitingstijd kan ook een goede oplossing zijn om voortdurend een oog op je onderneming te hebben. Eventueel kan je camera’s op je terrein laten ophangen, zodat de centrale van het beveiligingsbedrijf altijd mee kan kijken.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie