Is dit de veiligste SEAT ooit?

Is dit de veiligste SEAT ooit?

Redactie Baaz

SEAT introduceert met de Leon Cristobal (vernoemd naar een geluksbrenger) naar eigen zeggen de veiligste SEAT ooit.

De conceptcar van SEAT heeft hightech features aan boord die kunnen bijdragen aan het voorkomen van ongevallen. Als de veiligheidsgordel niet is vastgemaakt, start de auto niet. Als je geneigd bent om je mobiel te beantwoorden, zal de auto waarschuwen en de berichten automatisch voorlezen. 

SEAT Leon Cristobal

Als een jonge bestuurde de auto wil lenen, kunnen ouders op afstand de snelheid beperken en een bericht ontvangen als snelheidsovertredingen worden gedetecteerd. Dit zijn zomaar een paar van de technologische innovaties die zijn opgenomen in SEAT's Leon Cristobal, een conceptcar die is gepresenteerd in het kader van de Smart City Expo in Barcelona.

Ouders kunnen via de Mentor-app de maximum snelheid op afstand instellen en de maximale afstand die de Leon Cristobal mag afleggen programmeren. Met het Drive-lock systeem kan een ouder de auto zo instellen dat deze niet is te starten als na een ademanalyse blijkt dat de bestuurder te veel heeft gedronken.

Black box

Net als bij een vliegtuig verzamelt een black box onderweg data en beelden. Als de bestuurder plotseling remt, bewaart het systeem filmbeelden van de laatste tien seconden van de rit, inclusief remacties, acceleratiegegevens en snelheid. Deze worden bij een ongeval rechtstreeks naar een smartphone van een ouder gestuurd.

Display-mirror

Deze achteruitkijkspiegel elimineert dode hoeken. Door tegen de binnenspiegel te tikken, wordt een camera geactiveerd. Deze beelden zorgen voor extra zicht op het verkeer achter de SEAT Leon Cristobal.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie