Ondernemer maakte fortuin in China

Is dit de eerste Nederlandse Bitcoin-miljardair?

Bart Remmers
De ondernemer Marc van der Chijs is op weg om de eerste Nederlandse Bitcoin-miljardair te worden. Tenminste, als we de kenners mogen geloven.

Foto: Dexter Reijsmeijer

Na slechts 120 dagen werd  Van der Chijs zijn Initial Coin Offerings (ICO) investeringsbank First Coin Capital verkocht aan Wall Street-miljardair Mike Novogratz. De zakenman richt zich nu op het oprichten van het grootste Bitcoinmining-bedrijf buiten China dat in februari naar de beurs gaat.

Van der Chijs vertrok ruim 20 jaar geleden uit een dorpje in Overijssel naar China en maakte daar een fortuin als mede-oprichter van Tudou, de Chinese tegenhanger van Youtube dat voor 4,3 miljard aan Alibaba is verkocht. Nu richt hij zich op het investeren in Bitcoin en blockchain, de technologie achter Bitcoin, en recent verkocht hij zijn 4 maanden oude investerings ICO Bank First Coin Capital.

Grootste cryptomining-bedrijf buiten China

Van der Chijs verdient zijn geld door te investeren in dingen die andere mensen niet zien en is nu bezig met het bouwen van het grootste cryptomining-bedrijf buiten China genaamd Hut8. Het kostte hem een jaar om 5 miljoen dollar op te halen voor zijn eerste bedrijf Tudou en nu lukt hem dat met slechts een telefoontje. Hoe doet Marc van der Chijs dit elke keer? En wat is een Wall Street-miljardair van plan met een vier maanden oud bedrijf?

Marc van der Chijs is spreker bij het komende DagvandeCrypto.nl event in de Rai op 29-30 januari. Naast leren hoe veilig te investeren in Crypto probeert het evenement een brug te slaan tussen de traditionele financiële wereld en de aankomende crypto economy. Vincent Everts interviewde hem. Check dat gesprek hieronder:

afbeelding van Bart Remmers
Door: BartRemmers

BartRemmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBart