Inzet slimme bril nog weg te gaan in Benelux

Redactie Baaz
Bedrijven in de Benelux maken nauwelijks gebruik van de slimme werkbril waarmee heftruckchauffeurs, zorgverleners of machinewerkers hun handen vrij hebben en tegelijkertijd informatie op het vizier hebben.

Dat blijkt uit Toshiba-onderzoek naar het gebruik van zogeheten smart glasses in zakelijk Europa. 73 procent van de IT-beslissers in de Benelux is bekend met de oplossing maar meldt dat het gebruik van de slimme werkbril nog in de onderzoeksfase zit. 

Verdere ontwikkeling van Augmented Reality, beschikbaarheid van het snelle 5G-netwerk en druk op meer arbeidsproductiviteit vergroten de kans op inzet van smart glasses in een zakelijke omgeving volgens dit Toshiba-onderzoek onder meer dan 1000 IT-beslissers in Europa waaronder zo’n 200 in de Benelux.

Dataverwerking de grootste zorg

Waar de virtuele bril in de consumentenmarkt al enige tijd populair is, worden smart glasses nog nauwelijks gebruikt op de werkvloer. Zo blijkt uit het Toshiba-onderzoek. 52 procent van de IT-beslissers geeft aan dat dataverwerking de grootste zorg wordt bij de inzet van de slimme werkbril. Tegelijkertijd is 38 procent van de respondenten ervan overtuigd, dat dit compleet nieuwe apparaat binnen drie jaar volop ingezet gaat worden op de werkvloer. Zeker waar mensen hun handen vrij moeten houden voor bijvoorbeeld hulp aan bed, een machine of een heftruck, leert dit onderzoek.

51 procent van de IT-beleidsmakers is van mening dat handenvrij werken en het vergroten van arbeidsproductiviteit de belangrijkste katalysatoren worden voor de afname van slimme werkbrillen. Behoefte aan meer mobiliteit is voor 47 procent van de respondenten doorslaggevend voor het gebruik van smart glasses.

De slimme werkbril op je neus

'Meer dan 70 procent van eerstelijnsmedewerkers op de werkvloer is nog altijd niet uitgerust met digitale apparatuur. Werknemers kunnen het werk makkelijker en leuker maken als ze tijdens hun acties via het beeldscherm op hun neus allerlei informatie over machine-instructies of realtime klantgegevens op het vizier krijgen. Toshiba heeft begin dit jaar de dynaEdge mini pc met Assisted Reality Viewer gelanceerd. Het eerste apparaat zo klein als een smartphone, dat eenvoudig aan je broekriem vastgemaakt kan worden met Windows 10 functionaliteit. De slimme werkbril op je neus biedt allerlei mogelijkheden voor ontvangst en verwerking van realtime informatie en samenwerking met collega’s. Bijvoorbeeld met Skype for Business op het scherm. Het is bovendien de eerste edge computing oplossing die dankzij Microsoft Windows 10 eenvoudig geϊntegreerd kan worden in de bestaande IT-infrastructuur van een organisatie,' vertelt Ronald Ravel, Country Manager van Toshiba in de Benelux.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie