Investeringen groeien ruim 4% in maart

Investeringen groeien ruim 4% in maart

Redactie Baaz

In maart 2023 was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 4,4 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat er meer is geïnvesteerd in gebouwen en personenauto’s.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Maart 2023 had evenveel werkdagen als maart 2022. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in april minder ongunstig dan in maart.

investeringen

Omstandigheden investeringen in april minder ongunstig

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in april minder ongunstig dan in maart volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat in de radar van april de jaar-op-jaargroei van de export goederen groter was.  

Bronnen

StatLine - Bruto-investeringen in materiële vaste activa

Relevante links

Dossier - Conjunctuur

Visualisatie - Investeringsradar

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie