Investeren in vastgoed: zo gaat dat in zijn werk

Investeren in vastgoed: zo gaat dat in zijn werk

Redactie Baaz

De rente op de spaarrekening blijft dalen. Het lijkt er zelfs op dat we geen rente ontvangen maar betalen. Voor niemand is dit interessant. Zeker niet als het om veel spaargeld gaat. Een alternatief is om het geld te beleggen in vastgoed.

Investeren in vastgoed kan individueel worden gedaan. Een hypotheek online aanvragen is dan een goed startpunt. Naast het spaargeld is het ook belangrijk om een deel te lenen. Het is zo mogelijk om meer vastgoed te kopen en gebruik te maken van een hefboom. De hefboom is het geleende geld van de bank. Naast individueel beleggen is het ook mogelijk om als groep te beleggen. Het kan via een fonds of als groep in een apart bedrijf.

Waarom is investeren in vastgoed interessant?

Steeds meer mensen kopen een beleggingspand. Het is een manier om het geld voor ze te laten werken. Het is mogelijk om meerwaarde te realiseren door de woning te verbouwen en hem dan rendabeler te gaan verhuren. Verkoop kan een optie zijn. Het langjarig verhuren is ook verstandig. Het aantrekkelijke aan vastgoed is dat de risico’s beperkt zijn en dat de banken een deel van de investering mee willen financieren. Er ontstaat op die manier een hefboomwerking. Met het geleende geld wordt meer rendement behaald dan aan rente wordt betaald.

Fiscale voordelen

Er is ook een fiscaal voordeel als de aankoop van een beleggingspand in privé gebeurt. De huurinkomsten worden dan namelijk niet belast. Ze komen onbelast in box 3. Voor de verkoop van de woning geldt in de toekomst hetzelfde. Tenminste wanneer het om een beperkt aantal beleggingspanden gaat. Informeer hiernaar bij een fiscalist.

Een goede waardevaste belegging

Een beleggingspand kopen is ook een bescherming tegen de inflatie. De woning zal over de jaren naar verwachting met drie tot zes procent toenemen. Het is een goede compensatie voor de inflatie. Bij de bank is het rendement zo goed als nihil, waardoor de inflatie niet wordt gecompenseerd.

Verstandig beleggen

Het is goed om bij een adviseur advies in te winnen voordat besloten wordt om een beleggingspand te kopen. Start klein, bouw ervaring op en bouw vervolgens het aantal panden verder uit. Informeer naar de regelgeving. Het is verstandig om niet hals over kop te starten. Denk goed na en haal het juiste advies in huis. Praat met andere beleggers en investeerders en zet eventueel samen wat op met een goede investeerder.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie