Investeer in zakelijke relaties met een persoonlijk relatiegeschenk

Investeer in zakelijke relaties met een persoonlijk relatiegeschenk

Redactie Baaz
'Alles wat je aandacht geeft groeit.' Een bekende tegeltjeswijsheid die ook opgaat voor zakelijke contacten. Vaak kan wat persoonlijke aandacht of een mooi cadeau net het verschil maken tussen zaken doen of niet verder komen dan een offerte uitbrengen.

Ook bestaande klanten waarderen het als er tijdens de samenwerking aan ze wordt gedacht. Lees deze handige tips voor persoonlijke relatiegeschenken.

Overdrijf niet

Populaire geschenken hoeven niet duur te zijn. Sterker nog: een te duur presentje zorgt voor veel ongemak. Slimmer en leuker is het om iets kleins te geven dat dagelijks wordt gebruikt. Een USB-stick met bedrijfslogo bijvoorbeeld, of een USB auto-oplader. Kwam jouw zakenrelatie compleet verregend aan op je laatste afspraak? Zorg dan voor een ijsbreker tijdens een volgende ontmoeting en geef een paraplu met bedrijfslogo cadeau.

Populaire relatiegeschenken

Geloof het of niet, maar de pen is nog steeds het meest populaire relatiegeschenk ter wereld. In het duurdere segment scoort u goed met een powerbank. Ook een simpel keycord maakt nog steeds indruk. Hoog gewaardeerd sinds de afschaffing van gratis plastic tasjes in winkels: opvouwbare tasjes. Minstens zo klassiek als de pen is mokken bedrukken.

Bedrijven hechten steeds meer waarde aan goede koffie en thee. De koffieautomaat met plastic bekertjes heeft zijn langste tijd gehad. Een mooie porseleinen mok of juist een kop met schotel vallen vaak in goede aarde. Bijvoorbeeld bij Maxilia vindt je unieke en stijlvolle relatiegeschenken.

Een logo mag, maar hoeft niet

Jouw logo op een mok die dagelijks wordt gebruikt in een ander bedrijf kan nogal dwingend zijn. De kans is dan groot dat jouw relatiegeschenk achterin het keukenkastje belandt. Denk dus eens na over andere manieren om de aandacht op je onderneming te vestigen. Kies voor een bijzondere afbeelding of tekst die leidt tot een gesprek bij de koffiemachine.

Als je relatie een compliment of vraag krijgt over de mok die je hebt gegeven, is de kans groot dat ook de naam van je bedrijf wordt genoemd. Let er wel op dat het om een smaakvolle uiting gaat die past bij de waarden van jouw bedrijf. Kies ook voor een rustige vormgeving die past in verschillende kantooromgevingen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie