Investeer in de toekomst van BV Nederland

Investeer in de toekomst van BV Nederland

Redactie Baaz

Ben je een mkb’er of zzp’er en wil je graag jongeren helpen met ondernemen? Dan is FC Jong Ondernemen misschien wel wat voor jou! Als je lid wordt van deze businessclub zorg je ervoor dat steeds meer jongeren kennismaken met ondernemen.

Jaarlijks ontpoppen tienduizenden jongeren zich tot ware ondernemers. Van basisonderwijs tot en met de universiteit zetten zij bij Jong Ondernemen eigen bedrijven op. Zo doen ze bijvoorbeeld marktonderzoek, geven aandelen uit en ontwikkelen eigen producten of kopen deze slim in. FC Jong Ondernemen biedt jou als ondernemer of bedrijf de kans om BV Nederland beter te maken en je te associëren met een relevant onderwerp: ondernemen. De stichting heeft al enkele grote sponsoren, maar ze wil ook het mkb en de kleine ondernemers erbij betrekken. ‘Op een informele manier kunnen ondernemers zich in teamverband associëren met ondernemen en onderwijs. Het is een hot topic en het is belangrijk. We hopen aan het einde van het jaar minimaal vijftig teamleden te hebben. Dit aantal willen we de komende jaren verder uitbouwen. We willen namelijk groeien met Jong Ondernemen. Op dit moment bereiken we 33.000 jongeren, dat is heel mooi, maar onze ambitie is groter. Ons doel is om alle twee miljoen schoolgaande jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 21 jaar te inspireren. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen en daarom hebben we de hulp van alle ondernemers, groot of klein, nodig’, legt Joyce Rommelaar, Eindchef van Jong Ondernemen, uit.

Lidmaatschap

Als lid van FC Jong Ondernemen investeer je iedere maand een bedrag van €125,- in de stichting. Met deze bijdrage zorg je ervoor dat meer jongeren kennis maken met ondernemen en ondernemend gedrag ontwikkelen, maar je krijgt er meer voor terug. Zo ben je jaarlijks bij twee FC-leden evenementen aanwezig, ontvang je uitnodigingen voor de Jong Ondernemen evenementen, bepaal je met de rest van de leden in welk project de stichting investeert en je bedrijf wordt zichtbaar bij potentiële klanten, doordat je een prominente plek krijgt op de website.

ANBI Status

Jong Ondernemen heeft een ANBI status waardoor je eenvoudig kunt profiteren van belastingvoordeel. Dit kan oplopen tot een belastingvoordeel van 52 procent. Enige voorwaarde is dat je jouw periodieke schenking voor minimaal vijf jaar vastlegt.

Ambassadeurs

Internetondernemer Ben Woldring en radio- en televisiepresentator en ondernemer Ruud Hendriks zijn ambassadeurs van dit initiatief. Ben: ‘Op school werd ik op jonge leeftijd uitgedaagd te leren ondernemen. Als coach van FC Jong Ondernemen zorg ik dat meer jongeren deze kans krijgen.’

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie