Inspiratieloos? Niet meer na deze 5 tips!
Vijfmaal advies voor meer inspiratie.

Inspiratieloos? Niet meer na deze 5 tips!

Redactie Baaz
Iedere ondernemer kent het: juist wanneer het hard nodig is, is het vat met goede ideeën leeg. Onderstaande tips doen het tij keren.

Ideeën zat dankzij deze tips

Zelfs de grootste inspirator weet het zo soms ook niet meer: het karretje met daarin de juiste ideeën loopt vast in een poel van radeloosheid. Op dat moment is het tijd voor directe actie. We bieden je vijf tips die leiden tot een vracht aan inspiratie. 

Zet die computer even uit

Zit je al uren te staren naar het scherm van je pc, tablet of laptop en laat het gloeilamp-moment op zich wachten? Zet dat ding uit. Ga even naar buiten, haal een frisse neus. Of een warme douche. Juist op dat soort momenten komen geniale ideetjes naar boven drijven. 

Beëindig de vergadering

Urenlange vergadersessies, ellenlange discussies en eindeloos geratel over en weer? Stop er alstublieft mee. Plan een nieuwe vergadering zodat iedereen tussentijds nog eens een poos kan nadenken over de problematiek of uitdaging. Let maar op: een frisse wind zal over de vergadertafel waaien. 

Stop met de logica

Het klinkt misschien als een slecht idee: laat de logica los. Geeft niets, laat het realisme even voor wat het is en denk out of the box. Het resultaat is niet altijd mogelijk, maar het biedt wel de basis voor verdere inspiratie. Uit fantasie ontstaan vaak de beste ideeën. 

Alleen op de wereld

Trek je helemaal terug op je kantoortje, thuis op de bank of in het parkje om de hoek. Even geen gebabbel van anderen aan je hoofd, echter alleen jij met je creatieve geest. Mindfullness? Zo ver willen we niet gaan, reken maar van yes dat die langverwachte inspiratie jouw brein binnen fladdert. 

Vraag het je moeder

Of vader, zusje, beste vriend, buurman of de vriendelijke dame bij het toilet. Juist de mening van een persoon die weinig tot niets met jouw onderneming en kennis vandoen heeft, werkt uitermate verfrissend. Voor je het weet komt je 9-jarige neefje met het gouden idee aanzetten…
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie