Ikea opent honderd budget-hotels in Europa
Slapen in de ballenbak

Ikea opent honderd budget-hotels in Europa

Redactie Baaz
Het Delftse dochterbedrijf Inter Ikea dat vorige week voor 9 miljard dollar de intellectuele eigendomsrechten van de meubelgigant binnensleepte, wil minstens honderd Ikea-hotels bouwen in Europa.

Binnen een paar weken zal bekend worden op welke locatie in Duitsland het eerste hotel zal worden gevestigd, dat meldt The Financial Times woensdagochtend. Daarna zullen er verspreid over Europa snel meerdere vestigingen volgen.

De 'budget design hotels', onder welke noemer de nieuwe slaapplekken schuilgaan, krijgen niet de naam Ikea te dragen. Ook zullen ze niet door de Zweedse meubelgigant gerund worden, maar door een gevestigde hoteluitbater.

Volgens FT zoekt Ikea naar manieren waarop het op langere termijn geld kan verdienen. Zo denkt de gigant behalve de bouw van hotels, ook aan het bouwen van studentenwoningen op Europees grondgebied.

Ikea kent een ingewikkelde bedrijfsstructuur die lange tijd in geheimzinnigheid gehuld was. Vorige week kwam het bedrijf voor 9 miljard dollar in handen van de Nederlandse dochteronderneming Inter Ikea, wel blijft oprichter Ingvar Kamprad en zijn familie een controlerende functie uitoefenen. Inter Ikea begeeft zich op een ruime markt variërend van winkelcentra, investeringen en vastgoed.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie