Schiphol onderzoekt mogelijkheid hyperloop

Jordi Smit
De Delftse start-up Hardt Hyperloop heeft gisteren tijdens de eerste editie van de HyperSummit een nieuwe partner bekendgemaakt: Royal Schiphol Group. Het hyperloopbedrijf gaat samen met Schiphol onderzoek doen naar de mogelijkheden.

Hyperloop op schiphol

Luchthaven Schiphol wil samen met de Delftse start-up onderzoek doen naar de mogelijkheden van de hyperloop. De twee partijen willen bekijken hoe de futuristische technologie een plek zou kunnen krijgen op Schiphol. Schiphol wil kijken of de hyperloop als alternatief kan dienen voor korte afstandsvluchten. Ook kan de hyperloop de bereikbaarheid van Schiphol verbeteren.

Hyperloop: Amsterdam - Frankfurt

Hardt Hyperloop heeft een zogenaamde kick-offstudie uitgevoerd, naar eigen zeggen heeft het daarbij met gerenommeerde partijen gekeken naar de implementatievraagstukken rondom het traject. Veel details daarover maakt het bedrijf niet bekend, maar Hardt stelt dat de hyperloop in Europa realiseerbaar is. Volgens de studie van Hardt Hyperloop is een route tussen Amsterdam en Frankfurt eveneens mogelijk. Volgens het Nederlandse hyperloopbedrijf zou het traject 450km lang zijn, met zeven tussenstations. De reis duurt dan vijftig minuten. Met het huidige landvervoer bedraagt de reistijd vier uur, met het vliegtuig een uur.

LEES OOK: Investering van 5 miljoen in Delftse start-up Hardt Hyperloop

Vervoersaantallen

Een verbinding tussen Amsterdam en Frankfurt moet 48 miljoen mensen op jaarbasis kunnen vervoeren. De route zou 4,3 miljoen inwoners bedienen en een duurzaam alternatief zijn voor de ongeveer 2 miljoen vliegtuigpassagiers die jaarlijks de route afleggen.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi