Htel Amstelveen klaar voor bewoning

Htel Amstelveen klaar voor bewoning

Redactie Baaz

Het is zover: Htel, het shortstay-appartementencomplex in Amstelveen, levert 133 gerenoveerde service-appartementen op. Dat maakt de eigenaar van het pand, Cobraspen Groep, bekend. In fase 2 van het renovatieproject worden het komende jaar nog eens 100 appartementen van Htel op dezelfde wijze aangepakt.

De modern ingerichte appartementen zijn bestemd voor expats. De ruimtes zijn stuk voor stuk uitgebreid met een erker, waardoor de appartementen nu 50 vierkante meter groot zijn en er meer lichtinval is. Ook het exterieur is opgefrist dankzij nieuwe en duurzame gevelbekleding. Bijzonder is daarnaast het feit dat de ruimtes veel energiezuiniger zijn geworden. Dankzij warmtepompen, zonnepanelen, HR++ glas en betere isolatie verbruiken de appartementen maar liefst 55% minder energie dan voorheen. Daarmee gaat het energielabel van C naar A++.

Bewoners beschikken bovendien over alles wat de expat nodig heeft. Zo zijn de appartementen voorzien van een volledig ingerichte keuken en een aparte werkplek met snelle, veilige internetverbinding. Ook kunnen zij gebruikmaken van de gemeenschappelijke voorzieningen die in het gebouw aanwezig zijn, onder meer een gym en wellness center, als ook van hotel services zoals een 24-uurs receptie en schoonmaakdienst.

Shortstay-locatie voor expats

Htel staat aan de Laan van de Helende Meesters, een centrale locatie in Amstelveen. Al sinds 2003 worden de appartementen als shortstay-locatie verhuurd aan expats van corporate bedrijven in de regio Amsterdam.

Nu heeft Htel het pand volledig gerenoveerd. Alles is tot op het betonnen karkas gesloopt en daarna weer volledig opnieuw opgebouwd. Mede daardoor zijn de appartementen energie-efficiënt, met een label A++. “Duurzaamheid zit immers in ons DNA”, licht Oscar Persoon, adjunct-directeur van Cobraspen Groep, de renovatie toe. “Met de nieuwe appartementen voldoen we aan de hoge eisen en verwachtingen van onze internationale gasten, nu als ook in de toekomst.”

Evenement

Op 14 maart organiseerde Cobraspen speciaal voor zijn corporate klanten en expat relocators een evenement om te zien waar hun mensen terecht gaan komen. “Het evenement gaf onze klanten de kans om de vernieuwde appartementen zelf te bekijken, inclusief het nieuwe interieur en alle upgrades”, aldus Persoon.

“Ook konden zij zo zelf ervaren dat de locatie perfect gelegen is voor expats die dichtbij hun werk willen wonen, maar ook snel Amsterdam of Schiphol willen kunnen bereiken”, stipt Persoon aan. “En dat is niet onbelangrijk, aangezien huisvesting een van de belangrijkste factoren is om een succes te maken van een opdracht waarvoor werknemers uit het buitenland worden gehaald.”

De Amerikaans-Nederlandse comedian Greg Shapiro, bekend van comedyclub Boom Chicago, zette bovendien met een sketch over het leven van een expat in Nederland de festiviteiten luister bij.

Over Cobraspen Groep

Cobraspen Groep is als vastgoedinvesteerder en gebiedsontwikkelaar actief in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem en omgeving. Cobraspen werd veertig jaar geleden in Haarlem opgericht door Luigi Prins, vanuit een passie voor monumentaal en industrieel erfgoed. Bekende ontwikkelingen van de ontwikkelaar zijn onder andere Sugar City in Halfweg en het eigen kantoor: de monumentale landhuis Elswout te Overveen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie