House of HR brengt het e-recruitmentcongres naar Amsterdam

House of HR brengt het e-recruitmentcongres naar Amsterdam

Redactie Baaz

Op 19 maart aanstaande komt de Europese top van de HR-wereld in Nederland bijeen voor een nieuwe editie van het e-recruitmentcongres in het Muziekgebouw in Amsterdam. Het congres, georganiseerd door multinational House of HR (in Nederland bekend van onder andere Covebo Uitzendgroep, TMI en Redmore Group), staat dit jaar geheel in het teken van The Digital Shift: de verschuiving die is ontstaan in recruitment sinds de komst van AI. Hoe ziet recruitment in een AI gedreven wereld eruit? Bezoekers worden bijvoorbeeld meegenomen in hoe AI het sollicitatieproces verandert en hoe chatbots het selectieproces verbeteren. Bekende sprekers zijn onder andere Karoli Hindriks, CEO van Jobbatical, de alles-in-één oplossing voor employee relocation en Hilke Schellman, auteur van het spraakmakende boek The Algorithm, waarin een verontrustend inkijkje wordt gegeven hoe AI de arbeidsmarkt zal controleren.

AI gaat enorme veranderingen teweeg brengen op de arbeidsmarkt en binnen recruitment, zo zal AI een praktische oplossing bieden voor een deel van het personeelstekort in veel sectoren en tegelijkertijd zullen praktische banen een herwaardering krijgen omdat AI die banen juist niet kan overnemen. Ook heeft AI heel veel invloed op sollicitatieprocessen en hoe bedrijven hun recruitment inrichten. Internationale HR-professionals van over de hele wereld komen op 19 maart in Amsterdam bijeen om het te hebben over de digitale shift en de plaats die recruitment inneemt in een AI-gedreven wereld.

Internationale ervaringsdeskundigen in praktische workshops

De nieuwste innovaties en praktijkvoorbeelden van internationale ervaringsdeskundigen komen aan bod tijdens het congres. In de ochtend zijn er vier keynote sprekers gevolgd door een middagprogramma met een divers aanbod van inhoudelijke masterclasses. Spreker Hilke Schellmann, Emmy-winnend journalist en professor aan de New York University, deelt haar kritische blik op het gebruik van AI met betrekking tot werk en recruitment. In haar nieuwste boek, The Algorithm, zet ze uiteen hoe AI bepaalt wie een bepaalde baan krijgt, wie een promotie krijgt en wie ontslagen wordt en waarom dit heel verontrustend is.

House of HR ziet nu al dat AI meer ingezet wordt om de arbeidsproductiviteit te vergroten. De rol van ChatGPT hierin zal zich in 2024 verder ontwikkelen. Denk aan vacatureteksten automatisch opstellen, het maken van vertalingen voor arbeidsmigranten en AI inzetten om snellere maar nog steeds kwalitatieve keuzes te maken tijdens een selectieproces. Rika Coppens, CEO van House of HR: “Met behulp van AI kun je veel gemakkelijker matches maken, alhoewel daarin ook een gevaar schuilt omdat discriminatie door automatische selectie op de loer ligt. Daarom verwachten we dat in 2024 en de jaren erna er steeds meer aandacht komt voor het verantwoord inzetten van AI. Als grotere organisatie in de HR, maken wij zelf al beleid en afspraken voor de ethische inzet van AI in HR. De sprekers die aanwezig zijn op 19 maart, hebben hier heel veel interessante insights over. Ik kijk er enorm naar uit om door de Top van de HR markt bijgepraat te worden op alles wat er nu speelt.”

Het hele programma is te vinden op: https://www.erecruitment-congress.com/

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie