House of Covebo zet met twee overnames verder in op specialisatie

House of Covebo zet met twee overnames verder in op specialisatie

Redactie Baaz

House of Covebo, voorheen Covebo Groep, heeft in de afgelopen maanden een akkoord bereikt over de overname van Bis People en FID. Het in 2007 opgerichte Bis People is specialist in het uitzenden van personeel in de sectoren bouw en techniek. FID is al bijna 30 jaar een toonaangevende uitzendspeler in de afvalverwerking, recycling en groenvoorziening.

Bis People wordt onderdeel van Effect Personeelsdiensten in Oldenzaal. Zij sloten zich in 2017 aan bij Covebo. Met een sterke focus op het uitzenden van vakspecifiek personeel bij landelijke bouwbedrijven, vormt Bis People een waardevolle aanvulling op de activiteiten van Effect Personeelsdiensten.

De huidige arbeidsmarkt dwingt Bis People te groeien. Om klanten dezelfde kwaliteit te kunnen blijven leveren hebben ze deze stap gemaakt. Door zich aan te sluiten bij Effect kunnen zij verder floreren in deze nichemarkt. Door de versterking op het gebied van recruitment en het ontzorgen op de backoffice, kunnen zij blijven focussen op het leveren van kwalitatief, goed vakpersoneel. Bis verwacht in 2022 een omzet van 6,5 miljoen euro.

FID was onderdeel van de Fuhler Groep. Als gevolg van een strategische heroriëntatie heeft de Fuhler Groep besloten haar uitzendactiviteiten over te dragen aan House of Covebo. FID heeft met 7 vestigingen in Nederland, circa 650 uitzendkrachten en 30 interne medewerkers een vooraanstaande positie opgebouwd in genoemde sectoren. De verwachte omzet van FID in 2022 is 22 miljoen euro.

Onder de vleugels van House of Covebo zal bij FID de huidige algemeen directeur Ciska van Huizen na 25 jaar het stokje overdragen aan Joris Levering, nu commercieel- en operationeel eindverantwoordelijk. Hij zal inzetten op verdere groei in haar specialismes en toewerken naar landelijke dekking. FID blijft als zelfstandige en zelfsturende organisatie onder haar eigen naam actief. Na overname zullen de Fuhler Groep en FID hun commerciële relatie verder uitbouwen.

“House of Covebo gelooft in de kracht van verdere specialisatie en de overnames passen hier volledig in. We zijn ervan overtuigd dat het specialisme van Bis People en FID én de slagkracht van House of Covebo een kansrijke en mooie toekomst opleveren”, aldus Henk Buitink, CEO van House of Covebo.

Over House of Covebo

House of Covebo heeft dagelijks ruim 10.000 (internationale) medewerkers aan het werk. Hiervan zijn circa 3.500 vaklieden werkzaam in de bouw en techniek via Covebo Bouw & Techniek, Effect Personeelsdiensten, VNOM Bemiddelaar in Techniek en MAATT. Circa 6.500 medewerkers zijn werkzaam in de Productie & Logistiek bij Covebo Productie & Logistiek en Eurojob. FYGI Happy Recruiters, een digitaal platform van en voor freelance recruiters, is eveneens onderdeel van de organisatie. House of Covebo heeft in 2021 een omzet van 420 miljoen euro gerealiseerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie