Horecaondernemers moeten al 'nee' verkopen voor kerst

Jordi Smit
Veel horecaondernemers moeten nu al 'nee' verkopen voor Kerstmis. Veel zaken in de regio zijn namelijk al volgeboekt. 'Je moet er echt snel bij zijn', waarschuwt Koninklijke Horeca Nederland.

Drukte kerst landelijke trend

Dat schrijft het AD. Volgens Robert Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is de drukte een landelijke trend. 'Heel positief. Het gaat weer wat beter in het land en dus is het druk bij de restaurants. De laatste jaren zijn met name de kerstbrunches populair en zoals altijd zijn de diners zeer geliefd.'

Restaurant Het Zalmhuis tijdens kerst

Een restaurant die bijna is volgeboekt, is Het Zalmhuis in Rotterdam. De eerste reserveringen kwamen in september al binnen en momenteel is het ontzettend druk met telefoontjes van mensen die nog een plekje willen bemachtigen. 'Helaas moeten we mensen al teleurstellen', zegt sales- en marketingmanager Mariëlle Kuijpers van het Zalmhuis. 'We hebben extra ruimte gecreëerd en zitten voor de brunch al op 292 gasten. Voor het diner is er plek voor 259 mensen.'

Restaurant Gitzgerald ervaart zelfde probleem

Ook bij restaurant Fitzgerald in Rotterdam is een speciaal kerstmenu ontwikkeld. 'Met luxere ingrediënten', vertelt eigenaar Danny Gonzalez. En ook bij Fitzgerald loopt het storm. 'We zitten nagenoeg vol met kerst. En eigenlijk is het heel de maand december genieten. Veel bedrijven gaan als afsluiting van het jaar nog uit eten met de collega's. Er hangt de hele maand een uitgelaten sfeer.'

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi