Honderdduizenden euro's voor Eindhovense wearables

Honderdduizenden euro's voor Eindhovense wearables

Redactie Baaz

Acht Nederlandse projecten hebben elk vijftigduizend euro toegekend gekregen van het Europese WEAR Sustain consortium voor de ontwikkeling van wearables.

De Creative Ring Eindhoven organiseerde een evenement en veel PR voor de subsidie, en hielp initiatieven een inhoudelijk goed voorstel te schrijven. 

Nederland en Eindhoven voorop

Nederland loopt voorop in Europa – en Eindhoven in Nederland – als het gaat om betekenisvolle verbindingen tussen techniek en creativiteit. Laat dat nog maar eens bewezen zijn met de huidige acht winnaars van de eerste open call van WEAR Sustain, een Europees netwerk wat op zoek is naar kunstenaars en designers die vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame en ethische wearables. 

In totaal krijgen de projecten vierhonderdduizend euro en acht maanden tijd om hun plannen een aantal stappen verder te brengen. De details van hun projecten zijn voorlopig nog grotendeels vertrouwelijk, maar wie de komende maanden de communicatie rond WEAR Sustain volgt, zal er geleidelijk meer over te weten komen.

De Creative Ring

Hoewel de call openbaar was, speelde met name de Creative Ring Eindhoven een belangrijke rol in het behaalde succes. De Creative Ring Eindhoven is een nieuw initiatief dat creative industries (kunst, design, enz) in verbinding brengt met de ‘industrial creatives’ uit kennisinstellingen en (technologisch) bedrijfsleven. Breed verankerd regionaal, kent het netwerk ook een Europese dimensie vanwege de samenwerking met de steden Aarhus, Barcelona, Brussel en Gent.

Tweedaags evenement wearables

Tijdens een tweedaags evenement hielpen experts in conceptueel denken, business models, data, storytelling en prototyping via workshops en 1-op-1 coaching. De wearablesprojecten kregen hulp bij een inhoudelijk goed voorstel opstellen en indienen. Ook werden deelnemers geïnspireerd door keynotes van Margeet de Kok (Holst Centre), Marina Toeters (TU/e) en Anouk Wipprecht (Fashion Tech Designer).
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie