Hoe worden gouden horloges gemaakt?

Hoe worden gouden horloges gemaakt?

Redactie Baaz

Gouden horloges zijn vaak een statement op zich. Het is niet alleen een combinatie van tandwielen en wijzerplaten; horloges zijn het resultaat van echt vakmanschap en toewijding. In dit blog nemen we een kijkje achter de schermen van de ateliers waar deze tijdloze meesterwerken met de hand worden vervaardigd.

De keuze van het goud

Het proces van het maken van een horloge begint met de selectie van het goud, een belangrijke fase die het begin maakt van het gehele creatieproces. Goud, in zijn verschillende vormen, wordt zorgvuldig gekozen om de esthetiek, duurzaamheid en waarde van het horloge te waarborgen. Wanneer je een echt, goud horloge koopt, ben je verzekerd van echte waarde! 

Vakmanschap 

De echte kwaliteit van een horloge ontvouwt zich wanneer de ambachtslieden beginnen met het creëren van het uurwerk. De precisie waarmee ze alle kleine onderdelen monteren is fascinerend. Ze werken met de kleinste tandwielen, veerbarrels en ankerraderen. Een echt gouden horloge in elkaar zetten, daar heb je echt vakmanschap voor nodig. Elke beweging die ze maken is ontzettend belangrijk voor de nauwkeurigheid van het horloge. 

Het artistieke element in een horloge

De wijzerplaat van een gouden horloge is meer dan slechts een display voor de tijd. Het is een canvas waarop de ambachtsman zijn artistieke creativiteit kan uiten. Met behulp van oude graveertechnieken worden wijzerplaten met de hand geëtst, waardoor elk horloge uniek wordt in zijn details. Een gouden horloge verkopen gebeurt echt niet zomaar, er zit ontzettend veel tijd om deze in de winkel te krijgen. 

Montage en de afwerking van het horloge

Naarmate de afzonderlijke onderdelen tot leven komen, worden ze zorgvuldig samengevoegd in een uniek ontwerp van precisie en geduld. Het assembleren van het horloge vereist niet alleen technisch inzicht, maar ook een samenwerking tussen de functie en de vorm van het horloge. In elk horloge zit ontzettend veel vakmanschap van ambachtslieden die elk detail in het horloge nagaat en aanpast Dus, wanneer je de volgende keer een gouden horloge bewondert, bedenk dan het vele ambacht dat nodig is om dat tijdloze prachtige stuk te creëren. 

Handmatig polijsten en afstellen

Wanneer het horloge zijn definitieve vorm heeft gekregen, ondergaat het een reeks handmatige polijst- en afstelprocessen. Dit is waar het vakmanschap echt tot uiting komt, omdat de ambachtslieden elk horloge individueel perfectioneren. Dit zorgt ervoor dat het niet alleen een tijdmeetinstrument is, maar een daadwerkelijk kunstwerk wat je uiteindelijk kan kopen. Niet elke winkel doet zomaar goudbaar verkopen. Je kan het beste naar een specialist gaan die ervaring heeft op het gebied van inkoop en verkoop van edelmetaal. 

De toekomst van ambachtelijk vakmanschap 

In een tijd waarin technologie dominerend is, blijft ambachtelijk vakmanschap in de horlogemakerij een belangrijk element. Dit komt doordat goud zijn waarde vrijwel altijd behoudt. De vraag naar goud neemt alleen maar toe, niet alleen fysiek in sieraden, maar ook in de beleggingswereld. Wanneer je jouw geld wil investeren om bijvoorbeeld te sparen voor je pensioen, dan is het een goede optie om dit in goud te doen. Zoek altijd eerst een betrouwbare partij die aansluit bij de wensen die je hebt, zodat je geen misverstanden krijgt. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie