Hoe verkoop je jouw ideeën?

Hoe verkoop je jouw ideeën?

Redactie Baaz
Je kunt nog zo’n fantastisch idee hebben, maar je hebt er weinig aan als je niet weet hoe je het moet verkopen. De sleutel tot succes is om jouw presentatie door de ogen van je klanten te zien en exact na te gaan wat hun denkproces is.

Begin simpel 

Het klinkt verleidelijk om toeters en bellen tevoorschijn te halen en daarmee de aandacht te trekken, maar de truc is om het begin simpel te houden. Voor een klant staat eenvoud gelijk aan iets goeds. Complexere details kun je altijd later aanvullen.

Zorg dat jouw idee een probleem oplost

De eerste vraag die jouw presentatie oproept bij klanten, is of het een bestaand probleem oplost. Is dat niet het geval, ben je hoogstwaarschijnlijk je tijd aan het verspillen. Focus je op hoe je hun leven op een bepaald vlak kunt verbeteren en maak ze gelukkig met jouw idee. 

De overwegingen van de klant

Nadat de klant overtuigd is geraakt dat het mogelijk een probleem kan oplossen, rijzen er nog talloze vragen. De voornaamste vraag is of de prijs het waard is. Factoren als tijd, moeite en de mate van verandering spelen daarbij een rol. Bedenk voor je jouw idee pitcht wat mogelijke negatieve gedachten kunnen zijn en hoe je die adequaat kunt beantwoorden.

Nadat de klant overtuigd is van jouw idee

Zelfs als je klant inziet dat jouw idee een probleem oplost en de prijs het waard is, zit jouw werk er nog niet op. Vergeet niet een concreet voorstel te doen. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie