Hoe sluit ik makkelijk en snel een bedrijfsautoverzekering af?

Hoe sluit ik makkelijk en snel een bedrijfsautoverzekering af?

Redactie Baaz
Heb je een (extra) bedrijfsauto gekocht? Dan wil je deze waarschijnlijk zo snel mogelijk inzetten voor je bedrijf. Dit mag pas als je een autoverzekering hebt afgesloten. Gelukkig kost dit je tegenwoordig nog maar weinig tijd en moeite, want je hoeft hier de deur niet meer voor uit. Als je nog niet eerder een verzekering voor je bedrijfsauto afgesloten hebt, weet je misschien niet hoe je dit doet. Daarom vertellen wij je hier hoe je makkelijk en snel een bedrijfsautoverzekering afsluit.


Bepaal hoe je het voertuig wilt verzekeren

Wie niet onnodig veel tijd en moeite wil steken in het aanvragen van een bedrijfsautoverzekering, kan van tevoren alvast bepalen hoe hij het voertuig wil verzekeren. Hiervoor moet je wel weten welke verzekeringen je allemaal af kunt sluiten voor een bedrijfsauto. Ieder voertuig moet volgens de wet minimaal verzekerd zijn voor de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit geldt niet alleen voor personenauto’s, maar ook voor bedrijfsauto’s. Richt je schade aan bij anderen met je bedrijfsauto? Dan ben je hiervoor verzekerd dankzij de WA-verzekering.

Voor sommige ondernemers volstaat de een WA-verzekering, maar dit is niet voor iedereen het geval. Wil je dat schade aan het voertuig ook vergoed wordt? Kies dan voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Bij eerstgenoemde autoverzekeringen is alleen schade door brand, diefstal, storm en dergelijke zaken verzekerd, terwijl je met WA + Volledig Casco ook verzekerd bent voor schade door een aanrijding of vandalisme. Besef je wel dat de premie stijgt als je voor uitgebreidere autoverzekering kiest.

Vergelijk verzekeraars met elkaar

Wil je een bedrijfsauto verzekeren? Dan kun je de eerste beste verzekering afsluiten die je tegenkomt. Het afsluiten van een autoverzekering kost je zo weliswaar niet veel tijd, maar de kans is klein dat je dan de beste verzekering afsluit. Bovendien betaal je mogelijk een onnodig hoge premie voor de bedrijfsautoverzekering. Vergelijk verzekeraars daarom altijd met elkaar voordat je een verzekering afsluit. Wie makkelijk en snel een vergelijking wil maken, kan hier het beste een vergelijkingssite voor gebruiken. Na het doorlopen van een aantal simpele stappen laat zo’n site je zien welke bedrijfsautoverzekeringen hier het beste op aansluiten. Je ziet ook wat de premie is, waardoor je direct weet hoeveel je betaalt voor de verzekering.

Dien online een aanvraag in

Heeft een vergelijkingssite je geholpen om de beste bedrijfsautoverzekering te vinden? Wacht dan niet langer met het afsluiten. Vaak kun je via de vergelijkingssite direct een aanvraag indienen. Dit is op https://123bestelautoverzekering.nl in ieder geval wel mogelijk. Als je liever niet online een verzekering afsluit, kun je ook telefonisch contact opnemen. Het afsluiten kan dan alleen wel wat langer duren dan wanneer je voor online afsluiten kiest. Nadat je jouw aanvraag ingediend hebt, duurt het vaak niet lang voordat je met je bedrijfsauto de weg op mag.

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie