Hoe HP+ slim printen mogelijk maakt

Hoe HP+ slim printen mogelijk maakt

Redactie Baaz
Op het hoogtepunt van de pandemie werkten miljoenen Nederlanders thuis. Hierdoor steeg de wereldwijde vraag naar printing met zes procent (bron: NPD/GFK). Voor een lange tijd leende de kantoorprinter zich voor zakelijke- én privédoeleinden. Toen verdween de optie om te werken op kantoor als sneeuw voor de zon - en smolt de beschikbaarheid van een printer mee.

Inmiddels zijn negen op de tien Nederlandse kleine ondernemers van een thuisprinter voorzien (bron: Direct Research in samenwerking met HP). En hoewel een net zo’n grote groep weer twee, drie of vier dagen per week op het kantoor doorbrengt, blijft de thuisprinter in gebruik. 

70 procent van de kleine ondernemers gebruikt de thuisprinter minstens eenmaal per week. 41 procent doet dit dagelijks met een zakelijk doel; 33 procent met een privédoeleinde.

De balans is veranderd

Nu we steeds vaker hybride gaan werken willen we plaatsonafhankelijk kunnen printen. Vergeet je bijvoorbeeld jouw kantoordag te gebruiken voor het afdrukken van een belangrijk document, dan maken één of twee thuiswerkdagen al gauw het verschil tussen een te late en tijdige aanlevering. 

Print blijft

Het scannen van documenten, ondertekenen van contracten, bewaren van belangrijke documenten en regelen van postzaken blijven allemaal belangrijk. Zo belangrijk dat 53 procent aangeeft dat het werk door een printer efficiënter verloopt. 

Kleine ondernemers geven aan dat de printer noodzakelijk blijft voor postzaken – en dat planningen soms beter tot recht komen met een uitdraai op papier. Daarnaast kunnen lange digitale teksten een pijnpunt zijn. Het doornemen van een afgedrukt, tastbaar document wordt door velen als prettiger ervaren. 

HP+ Smart Printing

Printen is in 2021 dus nog steeds erg in trek. Maar er zijn eigenschappen die een printer maken of breken. Zo moet de printer gebruiksvriendelijk zijn en een scanoptie bevatten. Ook blijft de afdrukkwaliteit belangrijk.

De lancering van HP+, een slim printsysteem, onderstreept dat HP goed op de hoogte is van de eigenschappen die we in een printer zoeken. Het nieuwe printsysteem bestaat uit toonaangevende printers, een Instant Ink-abonnement en een print app. Hiernaast worden verbindingsproblemen automatisch gedetecteerd en hersteld, kunnen printopdrachten vanaf vrijwel elke locatie en op elk apparaat worden gegeven en maakt een dashboard de status van je printer(s) inzichtelijk. 

Door HP+ zit je nooit meer zonder inkt of toner. HP Instant Ink, onderdeel van HP+, is een maandelijks abonnement, afgesteld op het aantal geprinte pagina’s en bezorgd op momenten wanneer de inkt of toner bijna op is. De afdrukkwaliteit is bovengemiddeld goed - en daarmee niet anders dan we van HP zijn gewend. 

HP+ is allereerst gelanceerd met de nieuwe HP LaserJet M200 Series, HP Deskjet Plus 4100, Envy PRO 6400. Werk je thuis of wissel je af met het kantoor, dan raden we een blik op de website aan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie