Hoe Groningen MKB en creativiteit samenbrengt met de Creatieve Voucher

Ruben den Boer
Iedereen zou zijn diensten of producten wel een creatieve draai wil geven, het liefste in samenwerking met de locale creatieve sector. Creativiteit kan echter duur zijn, en kan veel tijd kosten. Daarom heeft de provincie Groningen iets bedacht om het MKB en creatieve ondernemers samen te brengen: Creatieve Vouchers.

Met de Creatieve Vouchers wil de provincie Groningen MKB-ers stimuleren om vaker en nauwer samen te werken met de (lokale) creatieve industrie. De provincie Groningen draagt met de Creatieve Vouchers maximaal 50% bij aan het te ontwikkelen product, met een maximum van 5.000 euro. Het gaat om de ontwikkeling van ‘verrassende producten of innovatieve diensten’.

Samenwerking MKB en creatieve sector

Het is dus de bedoeling dat de Creatieve Voucher het MKB en de creatieve sector in Groningen dichter bij elkaar brengt. Op hun website geeft de Stichting Kunst & Cultuur het voorbeeld van een horeca-ondernemer die zijn terrasoverkapping wil vervangen en een designer in kan huren die een speciaal ontwerp maakt.

Ook een wachtmuziekje wat gecomponeerd kan worden door een musicus en de bedrijfskleding die duurzaam gemaakt wordt met partners in de creatieve industrie worden als voorbeelden van samenwerkingen tussen het MKB en de creatieve sector genoemd.

Creatieve Voucher aanvragen

MKB-ers en creatieve ondernemers kunnen een Creatieve Voucher tot september 2019 aanvragen bij de Stichting Kunst & Cultuur.

afbeelding van Ruben den Boer

Ruben den Boer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ruben