Hoe breng je structuur aan in je team?

Hoe breng je structuur aan in je team?

Redactie Baaz

Een goed verloop van het werk valt of staat met je team. Het is belangrijk dat je een geolied team hebt, waardoor werkprocessen moeiteloos worden afgewerkt. Een van de geheimen om een geolied team te krijgen, is door structuur aan te brengen in je team. Maar hoe doe je dat dan, structuur aanbrengen? Ik zal het je vertellen in dit artikel. Lees gauw verder.

 

Zorg voor een goede communicatie 

Een van de belangrijkste dingen om een geolied team te krijgen is communicatie. Je moet de doelen van het bedrijf communiceren, maar ook de weg er naartoe. Je kunt niet alles van tevoren uitdenken, maar wel een hoop. Het is daarnaast belangrijk dat ieder teamlid weet wat er van hem of haar verwacht wordt. De rollen moeten duidelijk verdeeld worden. Vind je het lastig om goed te communiceren, volg dan een cursus leidinggeven op de werkvloer, dan krijg je veel handvatten mee. 

Plan om de 4 weken een vergadering

Door een vast patroon aan te houden voor vergaderingen, krijgt een team vanzelf structuur. Tijdens deze vergaderingen bespreek je waar je nu staat met je team en waar je nog naartoe wilt gaan. Je maakt tijdens deze vergaderingen een plan voor de komende maand. De maand daarna evalueer je weer en stel je je plan eventueel bij.

Delegeer taken aan de juiste personen

Ieder teamlid heeft zijn of haar expertise en kan op een eigen manier bijdragen aan het eindresultaat. Weet dus aan wie je welke taken kunt delegeren, zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Op die manier ontstaat er een structuur en komt iedereen in een soort flow.

Maak een goede planning en gebruik speciale software

Door een goede planning te maken en je hieraan te houden, ontstaat er ook structuur. Je kunt speciale software gebruiken voor de communicatie, een programma om de taken in af te vinken en bij te houden welke taken er nog afgerond moeten worden. Ook al mensen thuis werken, kunnen ze dankzij deze systemen precies zien welke taken er nog opgepakt moeten worden en hoe een project ervoor staat. Dit bevordert de samenwerking en zorgt voor duidelijkheid. 

Evalueer en stuur tijdig bij

Zie je een probleem ontstaan, evalueer dan direct hoe dit kon gebeuren en los het probleem op. Zorg ervoor dat je het team bijstuurt, zodat je weer de juiste richting opgaat. Het is belangrijk dat je aanpassingsvermogen groot is, het loopt namelijk nooit zoals je het van tevoren bedenkt. Sta ook open voor feedback van je teamleden zodat je samen tot een goede oplossing kunt komen. Bij cbtresultaatuitopleiden.nl kun je hier training over volgen, zodat je vol vertrouwen in je leidinggevende rol kunt stappen en het team op een goede manier kunt leiden. Samen kun je grote resultaten behalen, iedereen heeft een eigen bijdrage. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie