HNW valt in goede aarde

HNW valt in goede aarde

Redactie Baaz

Hoogopgeleiden zijn positief over Het Nieuwe Werken (HNW). Uit een onderzoek van Intermediair blijkt dat hoogopgeleide werknemers het thuiswerken waarderen.

Een meerderheid van de 11.000 ondervraagde hoogopgeleiden is positief over Het Nieuwe Werken. Zo blijkt dat 77 procent van hen zich thuis beter kan concentreren, slechts zestien procent wordt thuis afgeleid door privézaken. Daarnaast gaf vier op de vijf aan dat HNW zorgt voor een betere werk-privébalans. Bijna de helft van de respondenten werkt al thuis, namelijk vijfduizend werknemers.

‘Dat die groep er zo ontzettend positief over is, had ik eigenlijk niet verwacht', zegt onderzoeksleider Mirjam Baars van SatisAction en hoofd van het Career Center van de Universiteit van Tilburg.

Meer regie over de eigen werktijdindeling is volgens Paul Boselie, hoogleraar strategisch human resource management aan de Universiteit Utrecht, de belangrijkste reden voor de positieve waardering. Daarnaast blijkt dat ook werkgevers voordelen zien. Zo hebben zij minder kantoorruimte nodig en blijken thuiswerkende medewerkers gemiddeld productiever te zijn. Dit komt volgens het onderzoek doordat thuiswerkers vaak meer uren maken.

Zo zegt 52 procent van de respondenten thuis vaker over te werken. 'Dat is ook een gevaar. Sommige werknemers houden sinds Het Nieuwe Werken zeven dagen per week 24 uur hun Blackberry in de gaten. Dat levert stress op, en op termijn mogelijk burn-out', aldus Paul Boselie tegen Intermediair.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie