HMD Global introduceert levensbestendige Nokia smartphone met 4-3-3-1 duurzaamheidsbelofte

HMD Global introduceert levensbestendige Nokia smartphone met 4-3-3-1 duurzaamheidsbelofte

Redactie Baaz

Nieuwe water- en schokbestendige Nokia XR20 ontvangt de langste ondersteuning tot nu toe

HMD Global, home of Nokia Phones, voegt een nieuwe 5G-smartphone toe aan de X-series. De Nokia XR20 is de eerste robuuste Nokia smartphone, gebouwd om alle aspecten van het dagelijks én professionele leven te weerstaan. De introductie onderstreept HMD Global’s bewuste keuze voor duurzaamheid en smartphones die lang blijven meegaan. Samen met de onlangs gelanceerde diensten HMD Enable Pro en/of HMD Connect Pro biedt HMD Global nu met de nieuwe Nokia XR20 een all-round zakelijke totaaloplossing.    

Gebouwd om lang mee te gaan

De Nokia XR20 biedt de sterkste constructie en de langste software ondersteuning tot nu toe. Het toestel is bestand tegen onder andere extreme temperaturen van 55 graden Celsius tot -22 graden Celsius, een val van 1,8 meter en 1 uur onder water. Daarmee kan de smartphone omstandigheden aan die veel zwaarder zijn dan het tumult van het dagelijks leven. De levensbestendige telefoon met militaire standaard (Mil-STD-810H) heeft nochtans dezelfde kenmerkende Scandinavische uitstraling als andere Nokia smartphones.

Ondersteund door een aantrekkelijke '4-3-3-1'-belofte, wordt de Nokia XR20 geleverd met vier jaar maandelijkse beveiligingsupdates, drie jaar Android OS-upgrades en een verlengde garantie van drie jaar. Het scherm is gemaakt van één van de sterkste glassoorten die er is - Corning Gorilla Glass Victus - en is vier keer krasbestendiger dan zijn concurrenten. Mocht het toch binnen een jaar vanaf gebruik onverwacht breken, dan wordt het gratis vervangen.

Specificaties

De Nokia XR20 biedt een batterijduur van maximaal twee dagen en ondersteunt 15 W Qi draadloos opladen en 18 W snelladen. Het toestel wordt, net als andere smartphones in de X-serie, geleverd zonder wandoplader, waarmee HMD Global een bijdrage wil leveren aan de vermindering van de grote hoeveelheid afval die wordt veroorzaakt door telefoonopladers. De lader wordt apart verkocht via Nokia.com. De opbrengst van de verkoop van die lader komt volledig ten goede aan CLEAR RIVERS, een Nederlandse non-profitorganisatie die zich inzet om plastic afval uit internationale waterwegen te verwijderen.

De Nokia XR20 is uitgerust met een 48 MP + 13 MP ZEISS Optics dubbele camera met twee flitsers voor het maken  van portret-  en landschapsopnames, zelfs in de duisternis. Filmen wordt ondersteund door de geheel nieuwe SpeedWarp-modus, Action Cam-modus voor stabiliteit en audio van OZO voor windruisonderdrukking. OZO Playback biedt ondersteuning van extra luidsprekers.

Het slimme ontwerp van de Nokia XR20 zorgt voor goed zicht in direct zonlicht en soepel browsen, zelfs met natte handen of handschoenen.

ExpressVPN partnership

Tevens kondigt HMD Global een nieuw langetermijnpartnerschap aan met VPN-aanbieder ExpressVPN (Virtual Private Network). De dienst versleutelt verbindingen bij onbeveiligde wifi-punten en op 3G-, 4G- en 5G-netwerken. Beginnend met de Nokia XR20, zullen alle toekomstige Nokia G-serie en X-serie smartphones gebruik kunnen maken van ExpressVPN. 

Prijs en beschikbaarheid

De Nokia XR20 is verkrijgbaar in Nederland vanaf eind augustus in de kleuren Ultra Blue en Granite Grey en wordt geleverd in configuraties van 4/64 GB en 6/128 GB vanaf €499. 

"Gebruikers ervaren pijnpunten rondom duurzaamheid en levensduur. Binnen de bedrijfswereld zijn we daar al langer mee bezig. We ontdekten dat 73 procent van de gebruikers hun telefoon langer wil houden en dat ook zou doen als hun apparaten in de loop van de tijd zouden worden onderhouden. HMD Global stelt mensen in staat om vroegtijdige vervanging van apparaten te voorkomen en stimuleert een duurzamere consumptie door middel van beloften voor een lange levensduur”, zegt Stefan De Clerck, General Manager Benelux en Frankrijk bij HMD Global. “Ons doel is om mensen producten te bieden waar ze dol op zullen zijn, die ze vertrouwen en die ze langer willen bewaren. We zijn dus verheugd om de Nokia XR20 aan te kondigen; een levensbestendige smartphone met ons kenmerkende slanke, Scandinavische ontwerp, gebouwd voor zowel consumenten als bedrijven.”

Klik hier voor meer informatie over de Nokia XR20.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie