Hitte op de werkvloer? Kwart werkgevers maalt er niet om

Hitte op de werkvloer? Kwart werkgevers maalt er niet om

Redactie Baaz
Ruim een kwart van de Nederlandse werkgevers neemt geen extra maatregelen op de werkvloer wanneer er sprake is van extreem warm weer.

Dit blijkt uit onderzoek van Bedden.nl, dat onderzoek deed onder 621 respondenten naar de manier waarop het werknemers aangenamer gemaakt wordt ten tijde van een hittegolf.

Een groot deel van de werkgevers neemt geen maatregelen om het de werknemers op de werkvloer aangenamer te maken. Toch zorgt het merendeel van de werkgevers ervoor dat er extra verkoeling op het werk aanwezig is. De meeste werkgevers (27,6 procent) zorgen er namelijk voor dat er airconditioning beschikbaar is op de werkvloer.

Tropenrooster populair onder werkgevers

Naast airconditioning is het zogeheten tropenrooster een populaire maatregel tijdens een hittegolf. 16,8 procent van de werknemers mag gedurende een extreem warme periode vroeger naar werk komen en vroeger vertrekken, om zo de warmste momenten van de dag buiten door te kunnen brengen. 

De aanschaf van ventilatoren is een minder populaire maatregel; 15,4 procent van de werkgevers schaft (extra) ventilatoren aan voor het personeel. Let wel: er werd enkel gevraagd naar de inzet van de werkgever, en staat dus los van de mogelijkheid dat werknemers zelf voor een ventilator zorgen.

Vrije dag opnemen gaat makkelijker

6,7 procent van de  werkgever is tijdens een hittegolf flexibeler is met het accorderen van aanvragen voor verlofdagen. Een of meerdere (extra) korte pauze(s) tussen de werkzaamheden door wordt bij 4,3 procent van de werknemers mogelijk gemaakt.

‘Slechts’ 3,8 procent van de werknemers geeft aan dat er wel eens koude versnaperingen (ijsjes, drankjes et cetera.) vanuit de werkgever worden aangeleverd tijdens een hittegolf.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie