History Search lanceert 'slimme tool'

Jordi Smit
Vandaag lanceert de Nederlandse start-up History Search de ‘slimme browsergeschiedenis’. Met History Search kunnen internetgebruikers hun eigen online informatie organiseren en doorzoeken aan de hand van de tekst op een webpagina. De tool is voor iedereen beschikbaar.

History Search organiseert online informatie

Jaarlijks bezoeken internetgebruikers zo’n 15.000 webpagina’s. Via deze webpagina’s vinden zij producten, openen documenten, boeken vakanties of lezen artikelen. History Search wil internetgebruikers een basis bieden om deze grote hoeveelheden online informatie te organiseren en het mogelijk maken om direct de juiste webpagina terug te vinden. De dienst helpt zo bij het terugvinden van een eerder beluisterde Soundcloud playlist tot een hoofdstuk uit een online cursus. History Search maakt het eenvoudig om online activiteiten te organiseren, en bespaart hiermee onnodige handelingen bij het terugkeren naar online informatie.

Productiever werken

Martijn Verbove, oprichter van History Search: 'History Search helpt internetgebruikers om productiever online te werken door eerder bekeken informatie razendsnel terug te vinden. Vergelijkbaar met de zoekfunctie op een computer zorgt History Search ervoor dat men alles direct kan terugvinden, maar dan online. History Search verbindt alle eerder bekeken informatie op het web en maakt deze persoonlijk doorzoekbaar. Zo helpen we studenten en onderzoekers bij het sneller terugvinden van hun onderzoeksmateriaal, online shoppers bij het gemakkelijker terugvinden van kledingitems en marketeers bij het terugvinden van hun digitale content.'

Beschikbaarheid

History Search is vanaf vandaag beschikbaar met integraties voor de meest gebruikte webbrowsers zoals Chrome, Safari, Edge, Firefox en Opera. Het opzetten van een account en het installeren in de browser gaat eenvoudig, waarna kosteloos de 3.000 meest recent bezochte webpagina’s doorzocht kunnen worden. Via de web omgeving van History Search kunnen gebruikers eigen filters instellen, data exporteren en hun instellingen raadplegen. Voor actieve gebruikers is een betaalde abonnementsvariant af te sluiten vanaf 3,99 dollar per maand, waarmee ongelimiteerd door de geïndexeerde webpagina’s gezocht kan worden.

LEES OOK: LabHotel verhuurt laboratoria aan start-ups

Over History Search

History Search helpt internetgebruikers om hun informatie verspreid over het web altijd makkelijk en snel terug te vinden. History Search bespaart kostbare tijd en ergernissen bij het terugvinden van eerder bezochte webpagina’s, documenten en informatie online. Hiervoor indexeert de History Search de inhoud van alle eerder bezochte webpagina’s direct tijdens het bezoek, waardoor deze doorzoekbaar worden, vergelijkbaar met de zoekfunctie op een computer.

History Search is beschikbaar voor alle meest gebruikte webbrowsers, is eenvoudig te installeren en biedt kosteloze toegang tot de 3.000 meest recent bezochte webpagina’s. Op dit moment wordt History Search door meer dan 3.500 beta-gebruikers gebruikt, waarvan zo’n 2.100 gebruikers op wekelijkse basis. History Search is onderdeel van Convergate B.V., ontwikkeld in Rotterdam en opgericht door internetondernemer Martijn Verbove.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi