HiQ Invest wint Investors Choice European Hedge Fund Awards 2013

Redactie Baaz
HiQ Invest, leverancier van het Market Neutral Fund, financiële producten en IT-infrastructuur voor internationale handel, wint de Investors Choice European Hedge Fund Awards 2013 in de categorie Emerging Market Neutral Fund 2012. De prestigieuze internationale prijs werd tijdens een feestelijk galadiner op 18 april in The Dorchester Hotel in London uitgereikt door Sam Jones, Hedge Fund Correspondent bij de Financial Times.

Persbericht

Deze internationale award erkent de uitstekende prestaties van het HiQ Invest Market Neutral Fund. Er wordt onder andere gelet op het feit of het fonds niet alleen in stijgende maar ook in dalende markten positieve rendementen weet te creëren. De score wordt bepaald door een aantal kwalitatieve criteria over het beleggingsproces, risicomanagement, onderzoeksteam en een reeks kwantitatieve criteria zoals prestatie-indicatoren, bijvoorbeeld rendement op jaarbasis, Sharpe-ratio en percentage positieve maanden.

De  jury bestond onder andere uit Aberdeen Asset Management, ABN AMRO Advisors en DNB Asset Management. De juryleden kenden voor elk fonds onafhankelijk van elkaar een score van 1 tot 10 toe in elk van de kwalitatieve beoordelingsgebieden. Gemiddelde scores voor de kwalitatieve en kwantitatieve criteria werden vervolgens berekend. Tot slot werden de kwantitatieve en kwalitatieve scores in gelijke mate gecombineerd om de totale score te berekenen. Deze totaalscore bepaalde de winnaar in elke categorie.

'Wij zijn al erg blij dat wij voor deze award genomineerd zijn. Dat we de prijs vervolgens ook gewonnen hebben, is natuurlijk fantastisch. Wij feliciteren ook graag de rest van de internationale winnaars van de Investors Choice Awards  zegt Jasper Anderluh, partner en directeur HiQ Invest. “We voelen ons trots om als Nederlandse partij tussen de winnaars te staan. Deze prijs voelt voor ons als een erkenning voor de inspanningen rondom het Market Neutral Fund, als stimulans om de prestaties voort te zetten en ons beheerd vermogen verder uit te breiden. Zo hebben wij de ambitie om de 100 miljoen euro te passeren zodat we binnen onze innovatieve infrastructuur de wereldwijde dekking verder kunnen verfijnen. Dat brengt het risico binnen het fonds namelijk omlaag zonder het rendement aan te tasten.'

Begin 2013 werd HiQ Invest ook genomineerd voor de internationale EuroHedge Awards in de categorie Emerging Manager & Smaller Fund. In 2012 won HiQ Invest de Battle of the quant-award.

Over HiQ Invest

HiQ Invest is een Nederlandse fondsbeheerder die traditioneel fondsbeheer combineert met de geavanceerde handelsomgeving van een trading desk. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft een team van 32 werknemers. HiQ Invest handelt rechtstreeks door middel van in-house ontwikkelde volautomatische en semiautomatische handelstools op de belangrijkste beurzen van Europa, Azië en de Verenigde Staten. Door deze innovatieve aanpak krijgen klanten toegang tot een manier van beleggen die normaal alleen voor banken en handelshuizen is weggelegd. De Nederlandse financieel gezonde onderneming wordt volledig door eigen vermogen gefinancierd. De fondsen van HiQ Invest staan onder toezicht van De Nederlandse Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Meer informatie via www.hiqinvest.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie