Het internet wordt 3D: De Virtuele Banenbeurs is job board met primeur

Het internet wordt 3D: De Virtuele Banenbeurs is job board met primeur

Redactie Baaz

Facebook wordt de Metaverse en gamen doe je met een VR-bril. Jouw banenjacht kan nu ook een dimensie beter, bewijst De Virtuele Banenbeurs.

Stel je voor: je bent op een gezellig drukke banenbeurs, op meerdere beursvloeren loop je van de ene naar de andere stand. Je krijgt informatie over jouw favoriete werkgevers en kunt elke vraag stellen die je maar wilt. De geur van te gekke carrièremogelijkheden hangt spreekwoordelijk in de lucht.

Hier volgt een verassing: wat jij voor je ziet speelt zich volledig online af. Het loopbaanevenement waar jij je nu in waant kun je dus dag en nacht in- en uitlopen, simpelweg door je laptop open te doen. Het heet De Virtuele Banenbeurs, een concept dat vanwege zijn treffende naam geen verdere uitleg nodig heeft.

Een van de eerste 3D-sites van ons land

Het platform is zó bijzonder, dat het een primeur heeft: het is namelijk één van de eerste websites in Nederland die een lineaire pagina inruilt voor een driedimensionale beleving. Zelfs Facebook, dat het Metaverse al wel volop aan het ontwikkelen is maar nog niet heeft gelanceerd, moet dit platform voor zich laten gaan.

De terechte vraag is vervolgens: waarom is uitgerekend een job board – want dat is De Virtuele Banenbeurs in feite – één van de eerste websites in ons land die de sprong in het driedimensionale diepe waagt?

Ondenkbaar op traditionele vacaturebank

“Omdat een job board als 3D-medium zoveel meer te bieden heeft dan vacaturesites zoals we die nu kennen”, is het bondige antwoord van een razend enthousiaste Marieke Wehner. Ze is Managing Director van de site.

“Dat komt allereerst omdat je op ons platform een exclusief kijkje in de keuken van bedrijven krijgt”, vervolgt ze. “Als bezoeker heb je door die ervaring meteen een feeling bij een werkgever: je ontdekt of jij bij een organisatie past, en niet alleen of je gekwalificeerd bent voor hun vacature. Op een traditionele vacaturebank is dat ondenkbaar. Daarnaast krijg je veel meer informatie over het bedrijf dan wat in een vacaturetekst wordt verteld”

Matchingstool

Gelukkig hoef je bij De Virtuele Banenbeurs niet alléén op je onderbuikgevoel te vertrouwen, om te ontdekken of jij met een organisatie matcht. Want word je lid van de community – iets dat overigens geheel vrijblijvend kan, dan wordt op basis van een krachtige matchingstool onderzocht in hoeverre jij aansluit bij de verschillende bedrijven op de beurs.

In een overzicht zie je bij welke bedrijven jij aansluit qua normen en waarden. Je ziet dus ook bij welke werkgevers jij waarschijnlijk niet op je plaats bent.

Efficiënt en gezellig

Wehner staat te popelen om meer voordelen van haar banenbeurs op te sommen: “Hier rondkijken is lekker efficiënt”, vertelt ze glunderend. “Bij ons vind je de mooiste werkgevers in één virtuele ruimte, dat scheelt je veel gesurf tussen verschillende vacaturesites.”

“En we weten allemaal: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Doordat we veel werkgevers bij elkaar hebben, is het gewoon gezellig om op de beurs rond te neuzen.”

Evenementen

Wehner weet dat bij een banenjacht meer komt kijken dan het afwegen van functies en werkgevers. “Jouw zoektocht naar werk heeft ook alles te maken met zelfontwikkeling”, vertelt ze. “Ga maar na: met iedere nieuwe skill die je leert, word je voor nieuwe werkgevers en functies interessant.”

Haar platform speelt op die behoefte in. Wehner: “Om ervoor te zorgen dat jij de best mogelijke kandidaat voor jouw droomwerkgever bent, organiseren we regelmatig bijzondere workshops en keynotes in onze 3D-omgeving. Daarin leer je skills die je de rest van je leven kunt gebruiken.”

“En we helpen je met je sollicitatie”, vervolgt ze. “De welbekende Nationale Sollicitatiedag van Sollicitatiedokter zal ook verhuizen naar dit platform en wordt dus exclusief op De Virtuele Banenbeurs georganiseerd. Andere evenementen, denk daarbij aan cv-checkmomenten, sollicitatiespreekuren en toffe masterclasses, vinden ook vaak in onze omgeving plaats.”

Zelf een kijkje nemen?

Nog niet zeker over jouw eerste (of volgende) carrièrestap? Ontdek dan gauw wat de mooiste werkgevers van Nederland voor je in petto hebben. Dat doe je door lid te worden van De Virtuele Banenbeurs-community.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie