Het geheim van Bols

Het geheim van Bols

Redactie Baaz

Ontdek het fascinerende verhaal achter de iconische jenever- en likeurenfabrikant Bols in het nieuwste meesterwerk van succes-auteur Martin Hendriksma.

- Oorlogsmysterie over iconisch drankbedrijf
- Pageturner van succes-auteur
- Onthullend Nederlands familieverhaal

In het voorjaar van 2020 wordt een onderduikruimte ontdekt op een Heemsteedse zolder. De woning, zo achterhaalt Martin Hendriksma, behoorde in de oorlog toe aan Ernst Moltzer. Zijn familie was sinds eigen negentiende eeuw eigenaar van de bekende jenever- en likeurenfabrikant Bols. Ernst is voorbestemd zijn vader en grootvader op te volgen, maar verdwijnt in 1941 op mysterieuze wijze. Zijn flamboyante echtgenote Traut, een Oostenrijkse gravin, zou hem hebben verraden. 

In een tot op de laatste bladzijde spannende zoektocht ontrafelt Hendriksma dit mysterie. Het is het nooit vertelde verhaal van een familiebedrijf dat een fortuin verdiende aan de nazi’s – en de man die tegen zijn eigen familie in verzet kwam.

 

Over de auteur: Martin Hendriksma (Sneek, 1966) werkte als journalist voor dag- en weekbladen. Hij schreef de romans Familievlees en Hunkering en het non-fictieboek Lutine. De laatste jaren publiceerde hij De Rijn (2017) en Aan zee (2021), die de basis vormden voor de veelbekeken tv-series Langs de Rijn en Langs de kust.

Nonfictiepaperback / €24,99 / ISBN 9789044546880

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie