Het dubbelzijdige voordeel van refurbished hardware

Geert van der Klugt
Leapp is terug. Vorig jaar startte 's Nederlands meest toonaangevende aanbieder van refurbished Apple-producten na een maand inactiviteit door. In wezen een nieuw begin, want met de doorstart gaan vernieuwingen als een zakelijk aanbod gepaard. En was je nog niet op de hoogte van de voordelen van opgeknapte – en afgeprijsde – iMacs, Macbooks, iPhones en iPads voor jouw bedrijf, dan ben je dat na afloop van dit artikel wel.

Maak je op de zaak reeds gebruik van Appleproducten, dan valt er winst te behalen’, vertelt Joost Ruigrok, B2B Manager van de zakelijke divisie bij leapp. Leapp komt je misschien bekend voor, maar waar zijn assortiment tot voorkort werd aangeboden voor consumenten en kleinzakelijke gebruikers, richt het bedrijf zich nu evengoed op midden- en grootzakelijk Nederland. De producten zijn hetzelfde. Denk aan refurbished varianten van de iPhone, iMac, Macbook en iPad. Het prijsmodel verschilt. Schaf je meer dan vijf devices aan, dan kan je via leapp zakelijk een op maat gemaakte offerte aanvragen. En waar refurbished devices per definitie stukken voordeliger zijn dan nieuwe hardware, maakt deze zakelijke korting de te behalen winst des te groter.

Goed, refurbished bespaart geld – tot zover duidelijk. Maar waarom zouden we op de werkvloer gebruik willen maken van refurbished Apple devices? ‘Devices als iPads en iPhones worden in de horeca heel vaak uitsluitend gebruikt om bestellingen op te nemen. De meerwaarde is niet de kracht van zo’n device, maar het feit dat er een lichtgewicht orderapp makkelijk draait op iOS. Wanneer je een apparaat heel specifiek gebruikt en daarvoor de volprijs van een nieuw product aftikt, ben je een dief van een eigen portemonnee’, vertelt Ruigrok.

De regel

Niet alleen ondernemers in de horeca passen te vaak nieuwe devices toe voor minimaal vermogende werkzaamheden. De regel is: wordt iOS gebruikt op jouw kantoor, dan valt er waarschijnlijk te besparen door kritisch te kijken naar het vermogen dat daadwerklijk nodig is. Zo hoeft een marketingteam geen peperdure iMac-werkplekken te hebben. Refurbished-modellen uit 2014 voldoen voor de meeste werkzaamheden evengoed. Leapp’s zakelijke aantrekkelijkheid is niet het feit dat refurbished hardware gelijkmatig presteert ten opzichte van nieuwe producten, maar het feit dat de hardware van nieuwe producten vaak overtollig goed presteert. De vraag is of het in jouw belang is om overtollig veel te betalen voor een overschot.

Leapp’s consumentendivisie staat bekend om het niveau van de service. De nieuwe zakelijke divisie stelt wat dat betreft niet teleur. Ook voordat je besluit om een offerte aan te vragen staat het team je maar al te graag te woord. Het kan nooit kwaad om na te vragen of de werkzaamheden van medewerkers niet evengoed uitgevoerd kunnen worden op refurbished modellen. Blijkt dat het geval, dan bespaar je al gauw duizenden euro’s bij het vernieuwen of faciliteren van werkplekken. Voor meer informatie bezoek je de onderstaande pagina, of neem je contact op via het mailadres.

Duurzaamheid

Gebruikmaken van refurbished producten heeft een gigantisch effect op jouw ecologische voetafdruk. Bij de productie van nieuwe Apple-producten is het verbruiken van waardevolle grondstof noodzakelijk. En wordt een product als ‘te oud’ geacht, dan belandt deze vaak op de verbrandstapel. Maak je gebruik van een opgeknapt product, dan geef je dit nieuw leven. Door een combinatie van service (lees: realistisch advies), groene werkwijze en voordelige prijs valt er onder de streep niets te verliezen door refurbished uit te proberen.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert