Het belang van personeelsfeesten voor je team

Het belang van personeelsfeesten voor je team

Redactie Baaz
Personeelsfeesten, er wordt soms nog steeds lacherig over gedaan. Toch is het een feit dat als collega's elkaar tijdens een informele bijeenkomst treffen, dit een positieve invloed heeft op de onderlinge samenwerking. Ineens blijkt die in zichzelf gekeerde collega toch een aardige vent te zijn waar je prima een biertje mee kunt drinken.

Het klassieke personeelsfeest

Vroeger was het simpel, je huurde een zaaltje af en boekte een paar artiesten. De drank en het vertier zorgden voor een geslaagd personeelsfeest. Uiteraard werden de partners ook uitgenodigd. Wie op een dergelijke feestavond zo onverstandig was een borreltje teveel te drinken, moest dat een jaar lang horen in de kantine. Min of meer gebruikelijk was het ook dat - als de financiële resultaten van het bedrijf het toelieten - de baas voor ieder personeelslid een presentje had.

Teambuilding

Het traditionele personeelsfeest heeft in de loop der jaren plaats moeten maken voor een dagje teambuilding. Het idee hierachter is dat collega's op een onalledaagse wijze met elkaar samen kunnen werken waardoor men elkaar beter leert kennen en waarderen. Tegenwoordig zijn kookworkshops zeer populair. In een ontspannen sfeer maak je de heerlijkste gerechten klaar die je vervolgens gezamenlijk opeet. Let er bij het reserveren van een dergelijke workshop wel op dat de aanbieder beschikt over een geschikte keukeninrichting van bijvoorbeeld de Horecagrootkeukenshop of XXL Horeca. Met tien man achter een vierpits gasfornuis staan, komt de sfeer over het algemeen niet ten goede.

Ontspannen tijdens het werk

De meest recente trend is om de collegiale contacten tussen het werk door aan te halen. Deze ontwikkeling is - hoe kan het ook anders? - overgewaaid uit de Verenigde Staten. Vooral bij creatievelingen ontstaat vaak de noodzaak om na een hectische en actieve periode even tot rust te komen in een aparte ruimte waar je gelijkgestemde collega's kunt ontmoeten. Niet zelden zijn deze ruimtes voorzien van bijvoorbeeld flipperkasten of spelcomputers. Vaak hebben bedrijven ook een aparte sportruimte voor hun personeel ingericht.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie