Herenkledingtips voor de moderne kantoorman

Redactie Baaz
Voor veel mannen kan het erg lastig zijn om goede kleding te vinden die te dragen is tijdens werk en op kantoor. Ga je voor een blouse, een spijkerbroek of trek je toch een pak aan? Lees snel dit artikel voor tips wat betreft herenkleding voor de moderne kantoorman.

1. Kijk af wat anderen dragen 

Vaak heerst er wel een bepaalde code op het werk. Iedereen komt formeel in pak, of iedereen loopt rond in poloshirts en spijkerbroeken. Probeer vooral mee te doen met de rest en kleed je zoals de anderen dat ook ongeveer doen. Zo weet je zeker dat je niet buiten de boot valt. 

2. Casual of chic? 

Per dag kan het natuurlijk ook verschillen of je casual of juist heel chic gekleed naar je werk gaat. Dit kan je onder andere af laten hangen van vergaderingen, presentaties of het bezoek van mensen buitenaf. Bij twijfel is het altijd beter om formeel te komen dan te casual. Het is immers belangrijk om je zakelijkheid te behouden. 

3. Kleed in laagjes 

Door een fris overhemd aan te doen onder een net colbert, zoek je het juiste midden tussen beide werelden. Je bent zo enigszins formeel gekleed, maar tegelijkertijd zorg je er ook voor dat je altijd nog het jasje uit kunt doen. Dit is perfect, omdat je zo nooit in verlegenheid komt te zitten. 

4. Draag de juiste merken 

Het is belangrijk dat jouw kledingstijl professionaliteit uitstraalt. Je representeert immers het bedrijf. Zorg er dus voor dat je kleding draagt van nette, bekende merken. Goede merken voor nette herenkleding zijn McGregor, Scotch & Soda en Polo Ralph Lauren. Als je echt op veilig wil spelen is het verstandig om je kleding bij deze merken vandaan te halen. Zo kan je bijna niet de mist ingaan. 

Natuurlijk betekent dit allemaal niet dat jij je als een saaie kantoormuis moet gaan kleden. Een eigen stijl is erg belangrijk. Pak dus eens een keer flink uit met leuke schoenen of een kekke stropdas.
 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie