Helft Nederlanders ongewassen naar werk

Helft Nederlanders ongewassen naar werk

Redactie Baaz

Maar liefst 49 procent van alle werkende Nederlanders gaat weleens naar werk zonder zich de avond of ochtend ervoor te douchen. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.008 Nederlanders werkzaam in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Tien procent van alle ondervraagden is zelfs weleens gaan werken nadat hij of zij zich ten minste drie dagen niet had gewassen.

Hygiëne op het werk

Vooral mannen douchen tijdens een gemiddelde werkweek weleens langere tijd niet. Zo zegt dertien procent van hen ooit meer dan drie dagen achter elkaar ongewassen naar werk te zijn gegaan. Onder hun vrouwelijke collega’s bedraagt dit slechts zeven procent. “Wat mij betreft is persoonlijke hygiëne een onmisbaar onderdeel van een professionele werkhouding”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Wanneer ik fris en fruitig op kantoor aankom, merk ik dat ik scherper en gemotiveerder ben dan wanneer ik zonder te douchen naar werk ga.”

Ouwe kloffie

Naast niet (altijd) douchen, zegt maar liefst twee derde van alle respondenten weleens te zijn gaan werken in de kleren van de dag daarvoor. Wederom doen mannen (zeventig procent) dit vaker dan vrouwen (63 procent). Dit terwijl bijna de helft van alle ondervraagden aangeeft dat zij collega’s die zichzelf slecht verzorgen, minder serieus nemen. Opvallend genoeg beoordelen hoogopgeleiden (47 procent) hun ambtgenoten veel vaker op hun uiterlijk dan middelbaar- (41 procent) en praktisch geschoolden (38 procent). Franke: “Korte broek, pluizig haar, vlekken en/of gaten in je kleren; ik heb het door de jaren heen allemaal voorbij zien komen. Hoe iemand eruitziet zegt echter niks over zijn of haar capaciteiten. Soms blijken de mensen van wie je het niet verwacht, juist het meest capabel te zijn en vice versa. Toch vind ook ik het nog steeds lastig om niet op een eerste indruk af te gaan, als iemand in zijn ouwe kloffie aankomt.”

Argwaan

Ook de persoonlijke verzorging van collega’s is een veelbesproken onderwerp op de werkvloer. Zo verdenkt een vijfde van alle ondervraagden één of meerdere collega’s ervan meerdere dagen achter elkaar niet te douchen. Maar liefst dertig procent denkt zelfs dat sommige ambtgenoten weleens over een langere periode geen schone kleren aantrekken. Mannen zijn veel argwanender dan vrouwen: 23 en 35 procent tegenover zeventien en 24 procent. Franke: “In een ver verleden kende ik iemand die de hele werkweek hetzelfde droeg. Op maandag en dinsdag was er niks aan de hand, maar richting het einde van de week hielden steeds meer collega’s hun gepaste afstand. Pas na lang wikken en wegen hebben we er – vooral voor zijn eigen bestwil – met het hele team iets van gezegd.”

Over Acties.nl

Acties.nl helpt consumenten om te besparen op online aankopen door de actuele kortingscodes, aanbiedingen, sales, deals en kortingsbonnen te verzamelen van meer dan 1.000 webshops. Daarnaast biedt de website interessante bespaartips voor de meest uiteenlopende zaken, zoals vakanties, boodschappen en kleding. Acties.nl wordt dagelijks door ruim 25.000 bezoekers geraadpleegd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie